pátek 28. března 2014

Fall Schematic

 Před nějakou dobou odstartoval Kickstarter na hru/hry Fall Schematic. Má to být unikátní spojení virtuálního světa, reprezentovaného RPG hrou pro Android a iOs, a fyzična, kooperativní karetní hrou. V této hře pro jednoho až čtyři hráče se zhostíte role pilota, jež řídí mechanické konstrukty v boji proti síle zvané the Glitch. Každý hráč má svůj balíček a také balíček "temné strany", který hraje proti němu, něco jako systém v Arkham Horroru.
 Nás na tom můžou zajímat dvě věci. Wyrd jako takový produkuje karetní hru a spousta lidí, stojících za vývojem wyrdích games se podílí i na tomto kickstarteru. Zatím nic pro co si řezat žíly.
 Tím, co nás může vytrhnout z letargie a jarní únavy, je výskyt miniatur ze světa Malifaux. Jednou z nich je Lucius, Gildo/Neverborní master. Druhou je další do řady "Miss", tedy speciálních limitek, zde Miss Direction. A do třetice Colette. Mrkněme se na všechny trochu blíže, přestože k modelům jsou zatím pouze artworky.

Lucius

Luciova podoba zůstává víceméně stejná, ať už jde o M1e, M2e či nyní tuto limitku. Z mého pohledu tedy nic extra za své peníze, $35 + 7 na poštovné, nestanete. Navíc je to cena jen za model Lucia, bez Huntera. Vcelku zklamání. Ale třeba model samotný překvapí, když se Lucius nebude mít o co opírat. Nechme se překvapit.

Lucius M1e
Lucius M2e





Lucius limitka
Miss Direction

 Za stejné peníze jako předešlý model, tedy $35 + 7 na poštovné, můžete mít další limitku do série Miss, která již nějaký čas letí a jsou vcelku oblíbené. Za své peníze dostanete jakousi divně vyhlížející ženštinu, která vůbec nezapadá do světa Malifaux. Vzhledem bych ji tipnul do nějakýho cyberpunku. Bude z frakce Outcast a bude mít ještě sestřičku, jejichž pravidla se chystají do nejnovějšího vydání Wyrd Chronicles a jsem velmi zvědav. Pokud bude sestřička také tak pěkná, bude se na co těšit.




 Colette

 Důležitou postavou RPG hry je Colette, silná členka Šógunátu, mající velkou moc a sílu v boji proti the Glitch. Bude k dostání jako 8 palců vysoká předbarvená postavička z dílny Kotobukiya. Avízovaný je i 32 mm vysoký model dle stejného artworku ve stejné ceně jako předešlé, $35 +$7 na poštu.
 Mno, Coletta od Arcanistů tohle rozhodně není. I kdyby nakrásně byla, Avatara ve vzhledu čímanů asi neudělají, takže nic. A když koukám na produkci firmy Kotobukiya, našel bych kupu jiných modelů, jež pořídit do poličky.

Colette M1e
Limitka

Lucius + Miss Direction + Colette pěkně pokupě můžete mít za krásných $90, což jsou bratru pěkný dva tácy i s poštovným. Hezký. No nic, přihazovat na Kickstarter Fall Schematic určitě nebudu, jsou jiné karetní hry, které bych rád pořídil. Počkám si na nový Wyrd Chronicles a pravidla pro Miss Direction a její sestřičku a pak se kdyžtak rozhodnu, zda nevzít jen tu modelovou část. I když dvojka je safra dost.



1 komentář:

  1. Hele koukal jsem na to a ta jejich "japanimace" mě vůbec neoslovuje.. Aspoň ušetřím :D

    OdpovědětVymazat