sobota 21. září 2013

Evil Baby Orphanage FATE DECK



   Fate deck je balíček karet potřebný pro hru Malifaux, kde nahrazuje kostky. Wyrd, jako každý správný tvůrce her, nespí na vavřínech a vydává i další hry, ať už ze světa Malifaux nebo úplně odjinud. A je již téměř tradicí že  vydají i fate deck s obrázky z nové hry. Bylo tomu tak při vydání Puppet Wars, je tomu stejně i u Evil Baby Orphanage. Karty z Puppet Wars byly pro některé lidi nečitelné, byl jsem proto zvědav na provedení v tematice zlobivých dětiček ze sirotčince.
   Na každé z 54. karet najdete jedno dítě a můžete vidět i děcka, která se ještě neobjevila a nebyla vydána v Evil Baby Orphanage. Red Joker je Hannibal, Black Joker Perry Masson. Volba víceméně optimální, i když bych samozřejmě viděl radši na černým žolíkoj Ádu, které je na třináctce s maskou, a na červeným třeba Kleopatru, která pro změnu není na žádné kartě. Ale co člověk to názor. Popisovat všechny postavy, jež na kartách najdete, nemá smysl, to s eprostě musí vidět.
   Symboly knihy, beraní hlavy, masky a havrana jsou vcelku pěkně vyvedené a rozhodně nebudu mít problém s jejich určováním, jako jsem měl u Puppet decku. Co je jiné je absence čísel 11, 12 a 13, místo nich najdete klasické kanastové J, Q a K. Každý zná hodnotu těchto karet a hádat se o tom nebude snad ani Joker.
   I když se jedná o originální karty pro Malifaux, jsou to první karty které jsou ouplně odjinud. Puppet deck byl s panenkama z Malifaux, Retro jsou klasické karty a hodí se parádně. Tyto ladí ke hře nejméně, ale už kvůli té originalitě jsem si je prostě musel pořídit. Už se těším až je proti někomu vytasím.

Žádné komentáře:

Okomentovat