pondělí 5. srpna 2013

The Crayon Manifesto



   The Crayon manifesto je první rozšíření karetní hry Evil Baby Orphanage od Wyrdu, jež už jsem na svém blogu představoval. V pevné papírové krabičce najdete celkem 51 karet, rozšiřující portfolio karet ze základní sady.

Karty Time-Nanny's
   Celkem deset karet je nového druhu, a to karty Time-Nanny, jež jsou volitelným rozšířením a je jen na hráčích, zda budou hrát s nimi nebo bez. Pokud se rozhodnete hrát s nimi, zamícháte je a každý hráč si jednu lízne. Tato Time-Nanny je nyní vaše alterego pro celou hru a dá alternativní možnost výhry nebo rozšíří stávající strategie.
   Time-Nanny jsou následující:
The Temporal Sitters Association: pokud na začátku vašeho kola mají všichni hráči nejméně tři děti ve svém sirotčinci, vyhráváte hru.
Profesor Aufwite: trhlý vědec z Návratu do Budoucnosti vám vyhraje hru pokud máte na konci kola 13 Mischief bodů.
The Blindhog: vaše děti mohou ukrást hračku odkudkoliv a jsou za 1 Mischief bod.
Chrono-Exterminators: jednou za hru můžete určit jednoho hráče, který musí všechny své děti rozdat ostatním hráčům dle své volby.
Troglodyte in a Tutu: pokud skončíte Zlobící fázi se třemi a více plačícíma (creepy) dětma, vyhráváte.
Phil a Ed: během fáze adoptování můžete určit svého souseda, aby vám řekl jaké dítě adoptujete. Pokud to uděláte, líznete další kartu z Baby decku a dáte si ji do svého sirotčince.
Terminanny: když vaše díte řve (babble) Zlobící fázi, líznete kartu vy a ne váš protihráč.
Nelly Huggins: může vyhodit kartu a vzít si dítě, které někoho opouští když dostalo nabančíno.
Nanny What?: na začátku kola prohledáte balík dětí dokud nenajdete holčičku a tu si dáte do svého sirotčince. Pak kdykoliv v Aktivní fázi můžete vyhodit kartu a vzít si ji odkudkoliv zpět.
Kapitán Tiberius Jerk: když vyhraje váš soused po pravici, vahráváte taktéž.
   Jak vidíte, některé jsou silné jak prase, jiné pomohou malinko ovlivnit hru. Neměl jsem však možnost si je zahrát. Dobré je, že je to opravdu volitelné rozšíření a pokud nechcete, můžete hrát na klasických 8 vítězných Mischief bodů.

Zlobivé dětičky
   Tato hra je o převýchově zlobivých dětí napříč historií a je jasné, že zde nemohou chybět nové karty právě tohoto druhu, kterých je přesně 15. Mezi kupou neznámých, jako je třeba Oda Nobunaga, přidaný jen proto že samurajské děti jsou cool, čeká na vaši převýchovu takový Markýz de Sade, který kouše řve a brečí, John Dillinger, známý chmaták, Cleopatra, která když k vám přijde váš soused po pravici vám musí dát nějakého chlapečka. Nesmí chybět Saddam Husajn, Ivan Hrozný nebo Josef Mengele. Další jsou méně známí nebo v našem kraji neznámí, které nemá ani cenu zmiňovat.
   Na kartách dětí se objevil nový symbol, a to nožičky v oranžovém trojúhelníku. Pokud toto děcko opouští váš sirotčinec díky pokousání, nabančení nebo svému pláči, odejde vždy k vašemu sousedovi po levici.

Ostatní karty
   20 karet jsou nové Akční karty, jež buď pomohou vám nebo uškodí soupeři.
   5 karet jsou nové hračky, jedna je dobrá ve třech vyhotoveních, a to točící židle. Zlá hračka ve dvou vyhotoveních je Crayon Manifesto, čímž si autoři dělají legraci sami ze sebe.
   Jen jedna karta je stroj času, za to ale pořádný. Je jím Hvězdná brána, která vám dovolí ve fázi Adopce vzít jedno vaše dítě a dát ho dospod balíčku Babby karet a poté si líznout dvě a ihned si je vyložit.

   Toto všechno najdete tedy v novém rozšíření The Evil baby Orphanage. Za mě palec nahoru, myslím, že se opravdu povedlo. Těším se až si zahraju s novými kartami dětí a vyzkouším hrát za nějakou Time-Nanny. A také se těším na druhé rozšíření Nerdfighteria, které vyjde snad do konce roku. Určitě ho pořídím a pak si o tom zase něco přečtete.
Do té doby převýchově zlých dětí zdar.

Žádné komentáře:

Okomentovat