středa 15. května 2013

Kterak Viktorky rozsekaly pana Ramose

   Jednoho sobotního dopoledne sešli jsme se s pánem Shadowulfem v útrobách hradecké herní mekky Valhalle a jali se zápolit v ligovém klání, které mělo být pro mě pro tento ročník poslední. Jelikož měl můj protivník díky skvělým službám Českých drah malinkou sekérečku, připravil jsem stůl a dumal nad strategií a modelama co proti němu vytáhnu. Když se rozlétly dveře a můj protihráč dorazil, během krátké chvilky již šustily karty a flipovalo se o strategii a deploy.


Shadowulf
Master: Ramos
Crew: 3x horník, Arachnid swarma, malej pavouk, Johan, Mobile Toolkit
Strategie: Destroy the Evidence
Schémata: Hold Out, Kill Protegeé
4 SS do začátku
Deploy: Standard

Já a Viktorky
Crew: von Schill, Librarianka, Taelor, Specialista
Strategie: Slaughter
Schémata: Stake a Claim, Grudge (Johan)
6 SS do začátku

   Obával jsem se protivníkova armoru a tak jsem vzal do gangu Taelor, která s ním nemá problémy a navíc má dobrej trigger na constructy. Specialistu taky armor nezajímá a blásty jsou taky super. Shadowulf na začátku hry zjistil že nemá Large steampunk arachnida a byl tak nucen malinko poupravit roster. Což ho na jednu stranu znevýhodnilo, přeci jen nemohl hrát to na co byl zvyklý, na druhou stranu mu to přidalo 2 SS do poolu, čehož jsem se malinko obával. Mým cílem bylo díky Slaughetru jen čekat až soupeř přijde blíž a zabránit mu v pálení důkazů.
   První kolo jsem se takticky přeskupoval. Shadowulf se dopředu taky moc nehnal, ale přeci jen trošku musel. Horníci se poflakovali kolem Johana, Ramos vzadu makal na malejch pavaoučcích a posílal dopředu elektrické kreace. Ve druhým kole vykouklo pár horníků před von Schillem a ten neváhal a jednoho odprásknul. Zbylý dva se zakopali a na začátku třetího kola předvedli ukázkový výpad, když na konci předešlého kola vykopaný horník spálil důkaz a hned se zakopal, abych ho nemohl odprásknout. To bylo třetí kolo. Shadowulfoj došlo, že pokud má něco uhrát, musí vším dopředu. Vyběhl však nešťastně Swarmou přímo před Taelor a ta mu nechala 3W. V následujím kole jí to swarma vrátila a Taelorka se poroučela do říše mrtvých. Ještě že to z dálky jistil svým seekrem von Schill a pomstil svou spolubojovnici.
Ramosák taktéž popoběhl dopředu, aby pomohl svému tenčícímu se gangu. Druhá, stvořená, Swarma se pokusila spálit důkaz ale díky alfa striku Viktorek padla a svůj úkol nesplnila. Padl další horník na plamenomet Specialisty.  Poslední se vykopal u dalšího důkazu, odkud mezitím sword Viki zmizela čakajíce na další oběť, ale přispěchala Librarianka a jistila to. Příchozí Ramos dostal charge od sword Viki, který přežil taktak. V šestém kole udělal Shadowulf chybu, když s posledním životem u Ramosáka nechal odpálit pavoučka a byl v dosahu výbuchu, díky čemuž se odporoučel taky. Tím hra skončila.
   Slaughter jsem splnil, stejně tak jsem se držel objektu Stake a Claim. Johana se mi zabít nepodažilo, měl jsem tedy 6 VP. Shadowulf na tom byl hůř. Spálil jen jeden důkaz, von Schilla nezabil, ale držel svůj deploy. Výsledné 2 VP mu vynesli prohru a já tedy vyhrál 6:2.
   Hra to byla divná. Ze začátku jsem se soupeřova gangu obával, s postupem času se moje obavy ale vytratily. Těžkou hlavu mi ale dělali chyby soupeře, na něž nejsem zvyklý. Zapomenutý model. Vystrčení Swarmy před neodehranou Taelor. Při rovnosti na útok Viktorkou proti Ramosovi Shadowulf nespálil SS aby přiflipnul a nedostal Dg. A další a další. Po hře se mi Shadowulf přiznal že mu nebylo vůbec dobře, jeslti chřipajzna nebo nachlazení nevím, ale vše to vysvětlilo. Byla to škoda, protože jsem si vůbec nevěřil a myslím že mohl uhrát lepší výsledek. Tak snad příště.

3 komentáře:

  1. Pěkný čtení! A navíc nová podoba blogu je zatím nejlepší cos kdy měl!

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný čtení! A navíc nová podoba blogu je zatím nejlepší cos kdy měl!

    OdpovědětVymazat