sobota 1. září 2018

Malý náhled na M3e

 Na Gen conu 2018 byly představené některé informace, týkající se třetí edice Malifaux, která by snad měla spatřit světlo světa na konci tohoto roku. Toto pěkně shrnuje blog Malifaux musings, kde si můžete prohlédnout i nový design karet, přehled pravidel, nové kondice či úkoly. Jen shrnu to nejdůležitější:

- Iniciativu půjde čítnout
- Dostanete Pass token který využijete později během kola na přeskočení vlastní aktivace
- Pokud najmete model mimo svá klíčová slova platíte +1SS
- Damage sníženo
- Dosah na blízko snížen
- Charge je Walk a jeden útok a lze jej udělat jen jednou za kolo, kromě spešl pravidel
- První Master je zdarma, další lze najmout za SS, totem dostane Master zadarmo a už nebudou generické
- Každá frakce dostave "Versatile" modely, jako jsou Effigy, Emisaři a Jezdci, jež můžete hrát s každým masterem bez nutnosti platit 1SS navíc
- Peoni nejsou věci a všechno kromě Minionů má Rare 1
A já ještě doplňuji (na základě čeho čtěte dál):
- (0) akce budou zrušeny, nadále budou zvány Bonusové akce
- Bude jen 11 kondic a budou se hodně používat Tokeny

 Nové Kroniky #37 přinášejí další informace na příkladu několika modelů z každé frakce, čemuž bych se rád věnoval v tomto článku. Nebudu popisovat co modely dělají v této edici ale zaměřím se jen na M3e.

Effigy
Každá frakce má své, ale moc se nehrají. V nové edici budou stát také 4SS, budou mít Hard to Kill a Armor +1 (tedy tyto ability zůstávají, Armor a další se budou stále sčítat) a Versatile charakteristiku. Navíc každá bude mít kolem sebe auru podtrhující vlastnosti její frakce. Taková Carrion Effigy bude mít cosi jako Decaying Aura (nejde preventit Wd za SS). Navíc se z nich v průběhu hry budou moci stát Emisaři, což je docela pecka.

Outcast
Sue - kytarista co se na stole v M2e moc neobjevuje. V M3e se přidal k Parkerovi a stále je to dobrý střelec. Ale již nebude lízat karty ale bude používat Grit (Hurt) schopnost kdy na půlce zdraví lízne karty. Grit je jinak nová abilita napříč frakcemi, která se spustí když je daný model na půlce zdraví či níže.
Ronin- budou více pohyblivé, majíce schopnost pohnout se o 3" ignorujíce ostatní modely na začátku své aktivace (čímž utečou z melee).

Neverborn
Serena Bowman - udrží si svou nesmrtelnost i když bonusy budou o něco jinačí. Ale při najímání udělá z jednoho miniona model s Nightmare charakteristikou a ten se bude moci deploynout mimo deploy zonu.
Young Nephilim - největší změna je že budou moci růst během hry i bez dalších modelů, které jim v tom dosud musely pomáhat. V M3e budou mít všechny Nephilim modely růst již na svých stat kartách.

Guild
Allison Dade - stále bude mít ability Manipulative, Muckraker a The Plot Is Affot. Bude moci pokládat tokeny jako Novinářský (Journalist) či Pomlouvačný (Scandal), u kterých bude vyhodnocovat své schopnosti. No nevím, tohle mi jako zjednodušení zatím moc nepřijde.
Guardian - má Augmented klíčové slovo značící, že je členem Hoffmanovy eskardy robotů a cyborgů. Je schopen používat Power tokeny jež generují ostatní. Dovede pushnout ostatní modely pryč od sebe a má novou akci Toss (hodí jiný model pryč).

Gremlins
Whiskey golem - bude skoro stejný jak v M2e , bude mít ale lepší Armor. Pokud na něj útočí model s Poison, musí vyhodit kartu nebo mít (-) na duel. Díky tomu, že dementní gremlini měli skvělou myšlenku přidělat si na něj lampu, bude moci díky hořícím výparům zapalovat modely s Poison, čímž jim dá Burning kondici. Jako další kolem sebe trousí Poison kdykoliv dostane zásah nebo zemře, což posiluje Brewmastera a jeho crew. Že má keyword Tri-Chi nemusím ani zmiňovat.
Survivor - v M3E bude zcela odlišný. Dostane 1Wd navíc bez navýšení ceny v SS. Bude mít větší dosah střelby bez nutnosti platit za to (0) akcí, které se úplně zruší a budou zvány Bonusovou akcí. Bude mít dobré triggery a tak se prý stane dobrým bijcem v partě Mah Tucket.

Ten Thunders
Lust - již nebude Mercenary, neboť to je klíčové slovo Viktorek. Bude, stejně jako zbytek Kapely, Versatile. Stejně jako zbytek Kapely bude na nepřátele pokládat tokeny hříchu (Sin tokens) kdykoliv něco udělají. V Kapele se budou navzájem zlepšovat, zvyšovat si dosah aur atp.
Bunraku - budou součástí gangu Qi and Gong, získají Lure a Disguised a za malé body nabídnou průměrné poškození na blízko.

Resurrectionists
Forgotten Marshal - přejde do gangu Molly a získá abilitu Fading Memories, které dávají bonusy do duelů když soupeř nemá žádnou kartu v ruce.
Little Gasser - Poison je bude léčit místo toho aby je zraňoval a budou ho moci házet kolem sebe. Tedy budou stejní jako v M2e, protože co je dokonalé není třeba měnit, že.

Arcanists
Slate ridge mauler - většina změn ho pozmění více do Chiméry, skupiny Markusových potvor. Získá Hard to Wound, udrží si Frenzied a získá schopnost zvýšit final duel total za každý mutační upgrade který má na sobě. Bude moci provádět Ambush, což bude pohyb dle velikosti karty vyhozené z ruky.
Amina Naidu - bude více podporovat M&SU, hlavně tím, že se modelům kolem ní spustí jejich Grid schopnost jako by byly pod půkou života. Navíc bude zvyšovat Defense a Willpower a soupeřům bude dávat Adversary (M&SU). Prostě dobrý suportér.

Žádné komentáře:

Okomentovat