pondělí 15. června 2015

Folklor Malifaux - Jezdci

Kliknutím na jméno jezdce se otevře nové okno s hudbou.


Bledý jezdec


Pale Rider
"Musíš pochopit, že to myslim smrtelně vážně. Je ti to jasný?"

"Bledýho jezdce jsme poprvý viděli tenkrát, jak jsme bažinou pronásledovali toho Silurida. Sešli jsme po břehu řeky a tam stál a civěl na nás. Vypadal přesně tak hnusně, jak se vo něm řiká."

"Davey ho viděl jako první. A druhej den Silurid viděl jako první Daveyho, takže jsme zpátky jeli jen dva."

"Podruhý ho jako první viděl Chang a byl to právě Chang, koho jsme vo tejden pozdějc pohřbili. Hned po tý mrtvý věci z městskýho hřbitova, co pořád ne a ne chcípnout nadobro."

"A minulou noc, když jsme vopouštěli městský brány, jel vedle mě. Hubenej jak šibenice, vyšisovanej jak mrtvola na poušti a jel na něčem, co vypadalo jako kůň z nějakýho šílenýho snu. Měl stejnej vohoz, jako maj Maršálové smrti, přestože to rozhodně neni Maršál, co by složil přísahu Lady Justice. Takže... vim, že tenhle souboj bude můj poslední."

"Musíš tenhle dopis dát mý drahý Beth. Rozumíš tomu?"


Dead Rider
Odkud se Mrtvý jezdec vzal, je záhadou. Vypadá to, že ho někdo stvořil, ale vzhledem k tomu, že by to nedokázal žádný z Resurrectionistů, se kterými se dosud Gilda střetla, je Mrtvý jezdec nejspíš výtvorem starého Malifaux.

Tahle hrůzostrašná bytost napadá konvoje a starobylou kosou zabíjí každého, kdo nestihne utéct. Gilda si brzy uvědomila, že napadá pouze ty kolony, které přepravují Soulstony.

Začne bleskovým útokem na stráže, proseká se k nákladu a zmizí s ním. Často si s sebou odnáší i několik těl, která pomocí kosy popadne ze země a hodí si je přes sedlo.

Gilda na to zareagovala tak, že teď vozy doprovází více strážců, ale to vede jen k více smrtím, což, jak se zdá, jezdci dodává na síle.

Co přesně Mrtvý jezdec dělá se Soulstony, nikdo neví, ale vypadá to, že ta těla po každé bitvě používá na svou opravu.



Mechanická jezdkyně


Mechanical Rider
Podle mnoha pověstí bude konec světa ohlášen příchodem čtyř jezdců. Tyto legendy jsou nědílnou součástí mnoha náboženství Země, ale jejich útržky se dají najít i v písemnostech Malifaux.

Na jménech jezdců se učenci jen málokdy shodnou, ale jedno z nich, zmíněné v knize Codex Mortis, by se dalo volně přeložit asi jako Mechanická jezdkyně. Až donedávna byl tento fakt pouhou zajímavostí, ale od jistých událostí nabyl na významu.
 
Poslední dobou se začaly množit příběhy o ženě, která divočinou projíždí na mechanickém oři. Očitých svědectví je sice pramálo, ale všechna se shodují v tom, že jezdkyně nosí kopí a že ji následují nejrůznější mechanická stvoření.

Náhle se zjevuje v bojích, které zahrnují Arcanisty, a když bitva skončí, stejně tak, jak se objevila, tak také zmizí.

Jaké je její poslání nikdo netuší, ale ti, co pamatují na staré legendy, považují její přítomnost za zlé znamení.



Jezdec v kápi


Hooded Rider
Mezi lidmi kolují příběhy o jezdci na strašlivém oři, který napříč Malifaux věčně pronásleduje zapadající slunce. Téměř každý, kdo tento přízrak v kápi viděl, zemřel jeho rukou, skolen jedinou ranou masivní čepele.

Říká se, že byl na svět vypuštěn Neverborny, aby ho očistil od lidstva. Všichni ti mrtví, které za sebou zanechává, když projíždí vesnicemi a městy, tomu rozhodně nasvědčují.

Ti, co ho viděli a přežili, říkají, že se po jeho čepeli prohání Slunce s hvězdami, odrážejíce tak dny minoucí během pouhých chvil.

Lidé předpokládají, že právě oni jsou důvodem jeho příchodu, ale stejně jako u mnoha dalších věcí si neuvědomují, že to vše má daleko hlubší význam.

Jezdec je zvěstovatelem mnohem větších bitev.

Žádné komentáře:

Okomentovat