sobota 24. ledna 2015

Avatarové v 2. edici Malifaux

Až do 6. března bude probíhat veřejně přístupný beta test 3. vlny 2. edice Malifaux. V nové knize budou mimo jiné obsažena pravidla pro kampaň, 35 nových modelů (5 pro každou ze 7 frakcí) a změny, které se, i když převážně nepřímo, týkají Avatarů.
Avatary nyní bude možné používat pouze ve hrách v rámci kampaně, nebo případně pokud se na nich soupeři mimo kampaň dohodnou. Na oficiálních turnajích ale jejich hraní povoleno nebude.
To znamená, že pravidla pro ně budou nepovinná a tak ani neprošla žádnými změnami.

V 2. edici ani nevyjdou plastové modely Avatarů. Namísto toho obdrží každá frakce jeden tematický 50 mm model, který bude sloužit jako podstavec pro 30 mm model Mastera.
Pravděpodobná podoba dvou takových modelů, které Justin Gibbs, vedoucí designér Malifaux, zmínil, je sloupec plamenů pro Guildu a nemrtvé ruce vyrážející ze země nesoucí trůn pro Ressurectionisty.

Wyrd ale přišel se způsobem, jak si i na turnajích zahrát s původními modely Avatarů. Ve 3. knize 2. edice přibydou nové 50 mm modely – Emissaries of Fate (Enforcer, Rare 1, 10 SS), pro které bude možné jako legální proxy modely používat právě ty.
Jsou to:
  • Arcane Emissary - Arcanist
  • Brutal Emissary - Guild
  • Lucky Emissary - Gremlins 
  • Mysterious Emissary – Neverborn 
  • Hodgepodge Emissary – Outcasts
  • Carrion Emissary – Ressurectionists 
  • Shadowy Emissary – Ten Thunders



Arcane Emissary na obrázku nahoře je v tuto chvíli bohužel jako jediný dostupný. O podobě ostatních Avatarů toho zatím není moc známo a tak nezbývá než se ji pokusit odhadnout z názvů vlastností a schopností na kartách. Například gremlinní Lucky Emissary bude mít s největší pravděpodobností podobu vozu taženého prasetem (It Was Your Fate To Be Trampled, Caught In The Spokes, "Onward, Bessy!").
Máte tušení, jak budou vypadat některé z dalších modelů? Podělte se s námi o něj v komentářích.

Pokud tedy vlastníte například model McMourningova Avatara, Simulacrum – 29, můžete ho používat jako Carrion Emissary.
Pro něj si pak budete moci vybírat z několika 0 SS upgradeů - jeden univerzální a po jednom pro každého z Masterů, které jim jsou ušity přímo na míru.
Například gremlinní Lucky Emissary bude moci healovat okolní prasata, pokud jako Mastera používáte Ulixe (upgrade Conflux of Bacon), nebo způsobí, že Blast Markery v jeho blízkosti dávají o 1 větší zranění, pokud se ho rozhodnete hrát s Wongem (upgrade Conflux of Explosive Force).

Důvodem pro tyto změny jsou především náklady na výrobu. Cena takového modelu se bude pohybovat od 50 do 75 dolarů a tak vyrobit jich 39 úzce specializovaných by bylo neuvěřitelně neekonomické. Emisarů bude ale jen 7 a díky tematickým upgradeům budou mít mnohem širší využití.
To, že se úzce specializované modely špatně prodávají, je také důvod, proč už jsou v 2. edici Totemy součástí Crew Boxů. A to je cena Totemů a Avatarů nesrovnatelná.
Justin Gibbs: "Pevně věříme, že naši zákazníci budou šťastnější (a utratí více peněz, buďme upřímní, tohle není charita), když přijdeme s něčím zábavným, co si budou chtít koupit, spíš než s něčím drahým, co si budou nuceni koupit."
Dalším důvodem je také obtížnost herně vyvážit 39 modelů, které by měly být extrémně silné.

Žádné komentáře:

Okomentovat