středa 5. června 2013

Finále Masters of Malifaux 2012/2013, DEN DRUHÝ

   Nedělní ráno pro mě začlo relativně pozdě, ze spacáku jsem se vyhrabal po půl deváté. Poučen od minula dovezl jsem si rozpustnou kávu a jal se snídaňovat. Po deváté se hlavní místnost naplnila lidmi. Někteří se čerstvě probudili, jiní se navrátili ze snídaně ve fast foodu. Po půl desáté byli téměř všichni přítomni, tedy až na pražáky. Ti však dorazili skorem a turnaj tedy mohl krátce před desátou pokračovat.

4. hra versus Fredy
Master: Lilith
Crew: Hooded Rider, Lilitu, Lelu, 3x Terrot Tot Nephilim
Strategie: Claim Jump
Schémata: Stake a Claim, Asassinate
8 SS do začátku
Deploy: čtverce

Já a von Schillův gang
Strategie: Treasure Hunt
Schémata: Stake a Claim, Kill Protegeé

   Proč zase Fredy, proč zase proti Lilith?!? Do tohoto klání jsem vstupoval se značně smíšenými pocity a bez velkých nadějí. Poklad se zdál jako fajn strategie, v plánu jsem měl nechat ho ležet tak do čtvrtého kola a pak ho odtáhnout do bezpečí. Na Hooded Ridera jsem si věřil že ho dám, ale u Stake a Claim jsem udělal blbost volbou terénu jehož se mám držet. Původně jsem plánoval ho dát někam do kouta a v klidu tam kempit, pak mě ale napadlo dát ho co nejblíže soupeřova markeru pro Claim Jump, abych mu ztížil jeho splnění. Mno. Tuhle blbost už proti Lilith neudělám. Navíc když měl marker pěkně u baráku a měl dost schovek aby na nikoho nebylo vidět.
   Oba jsme deploynuli, Fredy co nejtěsnějc k okraji deploye, já trošku umírněněji kousek dál, aby hned nebyl ve mě. Soupeř našikoval Terror toty k baráčku s markerem a aby mě dostatečně naštval, tak s nima jen popobíhal nebo dělal že něco dělá, abych si vyplácal aktivace. Von Schill poposkočil a něco postřelil, ne nijak závažně. Hooded Rider měl aktivováno že nemohl být cílen na dálku, což mi jeho killnutí dost ztěžovalo. Zaúřadoval tedy von Schill a dal si charge na něj, na což ale pěkně doplatil. Sice jezdce skoro dostal, dostal ale taky naoplátku charge od Lilith a díky black jokeroj na Slow to Die potupně zemřel. Naštěstí přiskočil Strongarm a prchajícího Ridera dodělal, 2 VP byly doma.
   Terrot toti drželi marker hlavního úkolu, jeden z nich se vydal na Stake a Claim. Zabránit se mu v tom snažil Gunslinger, ale marně. Plamenometčík umřel na charge jednoho malýho démoního hajzlíka a Strongarm padl pod pěstmi Lelu. V lesíku se krčil už jen Hans a opodál Gunslinger, na kterého se chystala Lilith. Moje naděje na splnění hlavního úkolu byly tytam, stejně tak mi bylo jasné že ke Stake a Claim se taky nedostanu.  Zato Fredy splnil oba vedlejší a měl jistý i hlavní, proto jsem se ani nezlobil, když nepadlo sedmé kolo a moje trápení bylo u konce. Výsledná prohra 2:8 byla jasná už od třetího kola a nijak mě nepřekvapila.

   Jelikož bylo před poslední hrou, Moorhed vyzval všechny kdo nehlasovali v barvířské soutěži aby tak učinili. Dostavili se totiž i nezávislí porotci, aby naše patlaniny zkoukli svým odborným okem. Moc času ale nebylo, jelikož dohráno měli všichni relativně brzy a šlo se do další, poslední hry.

5. hra versus Rezly
Master: Perdita
Crew: Nino, Santiago, Sidir, Austringer, totem
Strategie: Slaughter
Schémata: Hold Out, Stake a Claim
8 SS do začátku
Deploy: Trojůhelníky

Já a von Schill
Strategie: Claim Jump
Schémata: Hold Out, Kill Protegeé

   Další hra s Perditou, heh. Bahara, poučen z našich dvou her kdy jsem mu to pěkně nandal, nasadil top modely a připravil si plnou palbu SS pro Perditu. Cíl byl jasný, sprostě ho přestřílet, naběhnout Strongarmem a udolat.
   Měli jsme parádní stůl s dřevěnýma plošinama a lávkama, pod nimiž se prostírala bažina půlící pohyb. Nalevo stála chajda McTavishe, který ji chránil svým krokodajlem. Deploynuli jsme, Bahara začínal a rozdělil se na dvě půlky. Perdita, Nino, Ptákohodec a totem šli nalevo, Sidir a Santiago napravo. Já svoje síly rozdělil také na dva celky. Nalevo byl von Schill, jež měl šikanovat Nina a Perditu a na poslední chvíli přiskočit a zaskórovat. Zbytek měl jít středem a třískat vše co půjde.
   První kolo se nic nedělo, oba jsme měli respekt před střelbou protivníka. Já se začal přeskupovat a Librarianka a Gunslinger šli posílit levé křídlo. Zbytek po lávkách postupoval dopředu. Ve druhém kole se taktéž nic nestalo, zato ve třetím padnul celkem zadarmo Austringer na střelbu dědkova seekeru. Na to odpověděla Perdita a pěkně nebohého starého pána pocuchala. Ve čtvrtém kole začínal Bahara a já blbec spálil SS na přeflipnutí, což se samozřejmě nepovedlo. Onen kámen mi pak chyběl na Slow To Die a starý pán se poroučel k Pánu. Začal jsem tušit že strategii nedám, tak jsem se začal o to víc snažit sejmout toho co nejvíc a nedat soupeři Slaughter.
Specialista se zavázal do melee se Santiagem a přiběhnuvší Strongarm ho dozahlušil. Hans ostřeloval Sidira, ale nic nedal. Naběhl tedy do něho Strongarm, ale taky nic nedal a ještě Sidir na trigger vracel. Pak mi Strongarma ovládl totem přes Obey a zaběhl s ním k McTavishovi, kterj po poplácal na uvítanou krokodajlem po kebuli. V dalším kole opět charge Strongarma na Sidira, nic nedal a ještě dostal přes trigger, načež v následné aktivaci protivníka padl. Nalevo Perdita ustřílela Gunslingera, ve hře ještě byla Librarianka, jež mohla zkusit zabrat Claim jump, proto Perdita nemohla opustit pozice aby šla po svém schématu. Na to čekal Hans a moje desítka a dvanáctka s křížema na Headshot. První rána do Sidira, Bahara s třema kartama necheatuje, já však přehazuji desítkou a hlásím trigger Headshot. Soupeř vyhazuje dvě karty, jedna zbývá. Další flip na střelbu, já jedničku s křížema, soupeř taktéž jedničku. Směju se a hrozím Headshotem, jelikož zasahuju i s touto jedničkou. Bahara cheatuje poslední kartou z ruky, což je devítka, kterou samozřejmě přebíjím svojí dvanáctkou a díky Headshotu padá i můj cíl na Kill protegeé. A co líp, sedmé kolo nepadá.
   Sčítáme nahrané body. Ani jeden jsme nesplnili hlavní úkol, Bahara drží deploy, stejně tak jako já, ale já navíc zabil Sidira. Nakonec tedy výhra pro mě 4:2 a asi nejpovedenější hra turnaje plná zvratů a dobré zábavy.

   Je dobojováno. V mezičase, než dohrají ostatní a spočtou se výsledky, jdeme si zabalit a pomalu uklízet stoly na nichž se již nehraje. Mezi sebou si šuškáme svoje výsledky a dohady kdo jak skončí. Zhruba po čtvrté je komplet dobojováno, uklizeno a jde se na vyhlašování.

   V barvířské soutěži v kategorii model zvítězil Anansi s tetičkou Abuelou, v kategorii marker je to Wiedzmin se svým pytlem kuliček. Potlesk.

   Výsledky tohoto turnaje předcházejí celkovým výsledkům a jsou čteny odzadu. Své jméno slyším na pátém místě, za mnou je hned Anansi, přede mnou Joker a na třetím Wiedzmin, Ládík skončil jedenáctý. Všem je tak trochu jasné jak to dopadne s celkovými výsledky. Ty jsou opět čteny odzadu. Když budu jmenovat naši pravidlenou hradeckou výpravu, začnu na devátém místě Anansim a budu pokračovat Ládíkem na místě sedmém. Moje maličkost obsadila místo čtvrté, třetí je Joker a druhý ten nejlepší z nás, Wiedzmin. Na místě prvním, samozřejmě, überkomber a powergamer FREDY. Velká gratulace pacholkoj. Hrál jsem s ním každý turnaj a vždy mě pěkně vyndal, má namakaný jak modely, tak stretegii i taktiku. Myslím že vyhrál poprávu a opravdu mu to přeju (a to nepíšu jen proto že si to všichni přečtou :-)) 
   Nastalo loučení, které mělo být na nějakou dobu poslední. Zamáčkl jsem tedy slzu a vyrazili jsme směr Hradec. Snad se na podzim zase všichni sejdeme a zase se utkáme o titul Master, tentokrát 2013/2014.

2 komentáře: