středa 17. února 2016

Kterak Coletta dostala naplácáno od Levetica

 Rozjela se nám v Hradci nová liga a jelikož jsem již strašně dlouho nehrál s Colette, mým prvním gangem, se kterým jsem před lety začínal, rozhodl jsem se zapojit a hrát právě s ním. Jako první soupeř mi los přisoudil Puštíka, který ligu hraje s Leveticem. Tohodle ošklivého dědka jsem potkal v minulé lize se Shenlongem a stál mě vítězství ligy. Na hru proti němu jsem se proto nijak netěšil.
 S Ládíkem jsme se domluvili na hře na 45 SS, což je formát na další turnaj v Praze. Já nasadil Colette s upgradem na čenž SS na karty a opačně a taky upgradem na (+) na Ini, Cassandru s upgradem Smoke and Mirrors, dvě Performerky, dvě Manekýny, jednu Hrdličku a dvě Corypheé. Naproti tomu se měl postavit Leveticus s ugradama na najímání konstruktů a tvorbu abominací, Rusty Alice taky se dvěma upgrady na vykopání scrap a tvorbu Abomek, dvě Hollow Waif, Convict Gunslinger, dvě Abominace a Mechanický jezdec. No mazec. Strategie padla Turf war, deploy "L". Ze flipnutých schámat si vybírám Take prisoner na Jezdce a Protect territory, Ládík obě tajné.

 Vybírám si deploy a dávám modely na stůl jako první, viz obrázek. Colettu držím na středu, aby mohla pěkně podporovat, něco nalevo, něco napravo.
 První kolo je o pohybech. Snažím se mást nepřítele a pokládám scheme markery na střed plochy, abych předstíral schéma Line in Sand, ale středová linie je uhlopříčka, takže klamu jen sám sebe. Rusty vykope scrap a Lévi z něj udělá Abomku. Mě se složí Coryphée do Duetu.
 Ve druhém kole Duet zabije Convicta, ale Jezdec vyvolá Metal gamina a mě je pořádně horko. Proti jeho nulce se samozřejmě Duet neubrání a má 2 Wd dole. Zkouším triky, Colette ovládne Cassandru, ta popojde, díky seslanému Colettinu kouzlu ovládne Coryphée Duet a ten popojde a zabije jednu Hollow Waif. Lévi ale nezůstává pozadu. Obětuje Abomku, díky čemuž se k ní plejsne a ještě si lízne kartu. Pak zkouší 3x Unmaking na Duet, ale díky Black Jokeroj mi holky zůstanou naživu s 1 Wd. Cassandra se drží na středu, ale i tak koupí jednu kulku od Rusty, protože Ládíkoj dochází balíček a přijde mu Red joker, kterého očekával. Duet ještě dostane od jedné Abomky Cursed. Sakra. Aspoň že body za Turf war bereme oba.
 Třetí kolo začnu, aktivuji Duet, který se vyléčí o 1 Wd, zabije Metal gamina, pushne se a pak radši uteče pryč, aby ho vzápětí dohnal čerstvě vyvolaný Metal gamin a dal mu zase za 2 Wd a tím mi model za 14 SS poslal pod kytičky. Lévi zastřelí Manekýnu a zahrabe se, má už málo života. Umře mi ještě Hrdlička, kterou picne Alice a ještě vyvolá Abominaci. Colette zkouší sekat hůlkou, ale není schopna, hlavně díky Black jokeroj, zabít blbou Abominaci. Dostanu Cursed, 1 VP za Turf máme opět oba.
 Čtvrté kolo začne Ládík a já mám na ruce strašný karty. Ládík má navíc ohromnou převahu modelů. Cassandra umře jednu Abomku a pak tu krutě schytává od Rusty Alice. Umře mi Manekýna. Performera vyráží do levého roku položit nějaký marker na Protect Territory. Napravo mi druhá manekýna položí jeden marker, přikluše ale Jezdec a přes Red jokera ji zabije jednou ranou. Ládík stahuje modely ke středu, kupodivu mi nezvládne zabít Colette a Cassandru nechává nějak podezřele být. Opět každý bod za Turf war, Cursed jsem dostal, což je třetí VP pro Láďu.
 Jdeme do pátého kola. S pozitivním flipem na Ini otočím dvě 13, Pušťa jednu 13. Kontruji dvěma čtyřkami, což přebije soupeř dvanáctkou. Mrmláme se na středu. Láďa jen upevňuje pozice. Nalevo pokládám Performerou marker na Protect territory, ale bohužel stihnu jen jeden. Jezdec dojel ke středu, tak zkouším Colettou ovládnout Cassandru, ale s kartama co mám na ruce se mi to na tři pokusy nepovede. A to jsem potřeboval šestku. Coletta mi přežije, Cassandra taky, já už nic udělat nezvládnu. Je konec.
 Ládík ohlašuje Take Prisoner na Cassandru, za což má 3 VP. Za Cursed taky 3 a za Turf plné 4, dohromady tedy 10 VP. Naproti tomu já s Cassandrou nestojím u Jezdce a tedy jsem ho nezajal. Za Protect jen 1 VP a za Turf war aspoň plné 4, ve výsledku prohra pro mě 5:10.
 Mno, co k tomu říct. Druhá hra v druhé edici. S modelama se budu muset ještě hodně seznamovat. Potenciál to má, to jo, jen na to přijít. A hlavně mě musí trochu podržet karty, ne jako v týhle hře, kdy jsem od druhého kol aměl na ruce jednu desítku a pak karty pod 5. A hlavně Láďa to měl celou dobu pod kontrolou a vše mu šlo jak na drátkách. Gratulace soupeři, čest poraženému.





1 komentář: