úterý 21. dubna 2015

Master of Mud 11.4.2015

 Ani ne po dvou měsících sjeli se opět do budov y O2 příznivci Malifaux, aby poměřili své síly. Tradiční příjezd v pátek byl korunován večeří Na Michelské, odkud jsem však prchl již po 22h a mohl si tak večer završit partičkou Medžiku.
 Při výběru gangu jsem se rozhodoval mezi Shenlongem, kterého hraji v lize leč ho nemám nabarvený, Colette, kteroužto sice mám nabarvenou ale nemám s ní nic nahráno, a von Schillem, který je taktéž fullpaint a navíc je lehčí na odehrání nežli Showgirls. A to rozhodlo, že se turnaje zúčastním s Freikorpsem.

1.kolo vs Zach
 Zach na mě vytasil opět Hamelina, se kterým jsem se popasoval již minule. Součástí crew byla Candy, Baby Cade, 2x Rat Catcher, Obedient Wretch, děcko a dvě krysy. Samozřejmě nějaké upgrady a tuším 5 SS do začátku.
 Já naproti tomu nasadil k von Schillovi s upgradem na vyléčení, tři Freikorpsmany, Trappera, Specialistu, Librarianku a Strongarm Suit. 3 SS do začátku a 8 modelů vypadaly slibně.
 Za deploy jsem flipnul „L“ v rozích, strategie Squatters Rights, schémata na výběr Entourage, Deliver a Message, Breakthrough, Assassinate a Line in Sand. Zach neoznamuje žádný úkol, já hlásím Entourage a Breakthrough. Deployuji první, von Schill nalevo, ke středu Specialista spolu s Librariankou a Freikorpsákem, trochu víc napravo dva Freikorpsmany a úplně napravo Strongarm Suita. Zach vše dá na moji pravou stranu, asi se bojí von Schilla. Hehe.
 V prvním kole začnu a sniper picne krysu a druhou nechá stát s 1Wd, tu pak odpraví Freikorpsák na středu. Candy zkouší Lure na Freikorpsáka, ten se ubrání a tak s ním popojde Hamelin přes Obey. Pohybuji se tak, abych v dalším kole třemi modely popošel a zapnul Squatt markery. Von Schill spěchá do levého horního rohu, kde je pěkně daleko ode všeho.
 Ve druhém kole začne Zach a Baby Cade Lurne Freikorpsmana k sobě a sekne ho za 5 Wd. Rat catcher chargne druhého Freikorpsmana a dá mu za 1 Wd, ale narodí se tam krysa. Sniper zapne Squatt a netrefí Baby Cade. Na to Strongarm picne dvě krysy a Candy donutí načnutého Freikorpsáka se podřezat. Zapínám Squatt na středu a von Schill ten nalevo, Hamelin Obeyne oba krysaře a popojde s nimi na střed a jedním zapne Squatt. Obětují se dvě děcka a složí se Rat king. Beru 1 VP za Squatters Rights.
 Ve třetím kole začne opět Zach, já flipnul Black jokera, což je taky dobrý. Strongarm dá charge na Rat kinga, na dvě rány ho zabije a ještě váže Baby Cade, Candy a Obedientku v melee. Candy ho za to donutí se 2x říznout za 2 Wd. Freikorpsák zabije krysu a běží do pravého rohu, kde se schyluje k potyčce mezi Trapperem a krysařem. Druhý Freikorpsman na středu sekne krysaře za 5 Wd. Je to hrdina. Specialista zapne Squatt a vrací se na střed, kde se Librariance nepodaří vyléčit Strongarma. Von Schill nikým neohrožován pokládá marker na Breakthrough. Rat catcher pokládá scheme marker, ale tak nějak že nechápu proč. Opět beru 1 VP za strategii, nyní i Zach.
 Čtvrté kolo opět začíná Zach. Všechno se řeže a seká. Jsou zraněni oba Freikorpsácu, Specialista se činí v melee, protože jsou všichni vázáni a on tak nemůže použít svůj plamenomet. Rat catcher napravo spěchá k mému deployi a pokládá scheme marker. Načnu Obedientku, Strongarmem se pěkně bráním všem útokům. Baby Cade je možná řezník, ale proti armoru je krátký. Von Schill pokládá druhý marker na Breakthrough a jde se schovat do soupeřova deploye. Candy uteče od Strongarma, mrška malá. Oba bereme 1 VP za strategii.
 V pátém kole mě již nepřekvapí, že opět začíná Zach. Umře mi Freikorpsák a Strongarm, soupeřovi na oplátku killnu jednoho krysaře a krysu. Candy dojde do mého deploye a je konec, cokoliv dalšího již nemá vliv na výsledek.
 Se Zachem počítáme bodíky. On bere 3 VP za Squatters Right, 1 za Breakthough a 2 za Entourage, což je výsledných 6 VP. Oproti tomu já mám 4 VP za strategii a po 3 VP za každé schéma, tedy plných 10 VP. Paráda. Stihnu si však jen uvařit kafčo a poplkat když je vyhlášeno druhé kolo.

2. kolo vs Laika
 Mno, Ophelie. Co na to říct. Stojí proti mně celá rodinka La Croix, tedy Francois, Rami, Raphael, Pére Ravage, 3 Young LaCroix, 2x Slop Hauler, k tomu na dvou gremlinech upgrady Dirty Cheater a 6 SS do začátku. Já proti tomu nasazuji von Schilla s upgradem na léčení a Hard to Kill, tři Freikorpsmany, dva Trappery, Librarianku a Strongarma. Opět 8 modelů, k tomu 5 SS do začátku.
 Deploy máme čtvrtkruhy v rozích, strategii opět Squatters Rights, ze schémat k výběru Outflank, Take Prisoner, Assassinate, Breakthrough a Line in Sand. Soupeř neohlásí žádné a tak já ohlásím jen Outflank a jako druhé si na zkoušku beru Také Prisoner na Raphaela, který má Hard to Kill, k tomu Reckless zadarmo když je zraněnej. Snad si ho nezabiju nebo to soupeř neprohlédne.
 Laika deployne napravo Raphaela se Slop Haulerem, na střed Ramiho a nalevo zbytek. Já Trappery dávám napravo díky From the Shadows, přičemž jeden stojí na baráku, který má na střeše Squatt Marker. Von Schill opět nalevo, aby mazal do protilehlého roku zabírat Squatty a pak držet Outtflank. Ostatní pěkně rozprostřeno, jen zapomenu deplojnout jednoho Freikorpsáka, kterého dávám až v prvním kole k von Schillovi.
 V prvním kole začne Laika gremliní klasikou, což je nabíjení upgradů Ophelii. Já trefím Ramiho v lese Trapperem za 5 Wd a to je vše. Opět manévruji modelama tak, aby ve druhém kole jich co nejvíc zaplo Squatty.
 Ve druhém kole dojde Laika s Raphalem do melee s Trapperem na střeše. Ten mu uteče, zapne Squatt a pak ho picne za 6 Wd. Pěkná prda z metru. Druhý Trapper odstřelí Ramiho aby neprudil chudák si ani nevystřelil. Von Schill zapne Squatt v rohu a Freikorpsák ten na středu, pak ho ale odpraví Francois. Ophelie položí Péreho pěkně dopředu tak, aby na něj Strongarm dosáhl s charge a tak se milej Pére Ravage odporoučí k Pánu. Beru 1 VP za strategii.
 Ve třetím kole opět začíná Laika. Slop Hauler vyleze na barák k Raphaeloj a vyléčí mu 1 Wd, aby ho vzápětí Trapper načnul za 2 Wd. Strongarm dá charge na Ofku, sekne ji za 5 Wd, ale mrcha tam má samozřejmě masku a tak se pushne pryč. Na to Freikorpsman, krytý Strongarmem, zapne Squatt, ale pak to koupí My Threatenin Gunem od Ophelie, která ho tím zabije a co horšího, Strongarm nesloží Horror test a je paralyzován. Na to na něj zaútočí Francois, ale dá mu jen za 4 Wd. Von Schill zkusí picnout Ophelii, dá ji za 2 Wd a ona se zase pushne pryč, tak aspoň zastřelí jednoho Young LaCroix. Slop Hauler léčí Ofku za 3 Wd. Na pravé straně se k domečku s Raphaelem stahuje druhý Trapper a Librarianka. Freikorpsák v pravém rohu jistí Outflank. Opět beru bod za strategii.
 Ve čtvrtém kole konečně vyhraju incku a tak jako první odstřelím Slop Haulera na střeše, aby už neléčil a hlavně aby byl Raphael bez friendly modelu na konci hry. Pak odehraju Strongarmem, což se mi vyplatí, jelikož se pak Francoisoj nepodaří odejít z melee. Librarianka jde jistit střed, aby se druhý Slop hauler nevydal na pomoc Raphaeloj, který zastřelí prvního Trappera na střeše, aby ho hned nahradil ten druhý čekající pod baráčkem. Bod za Squatt je opět jen můj.
 V pátém kole začne Laika a zkouší střílet na Librarianku, kterou netrefí. Slop Hauler naštěstí nejde léčit ale zapne Squatt, stejně jako Francois zraněný a pushnutý od Strongarma. Laika má první VP za Squatt. Padne ještě pár bezvýznamných výstřelů a na konci pátého kola flipnutá šestka oznamuje konec klání. A já hlásím Take Prisoner na Raphaela, za což beru plné 3 VP. Další 3 VP jsou za Outflank a k tomu přičtené 4 VP za strategii dávají výsledných 10 VP. Soupeř si tajně zvolil Breakthrough a Outflank, přičem má jen 1 VP za scheme marker u mého deploye, kam se dopohyboval Francois, a 1 VP za strategii, vítězím tedy velkým rozdílem 10:2. Hra to byla dobrá a dost těžká, naštěstí se mi soupeře povedlo přemanévrovat a hlavně nevzbudit podezření na Take Prisoner, když jsem ne a ne Raphaela zabít. Hodně mi pomohl i deploy a následný výběr Outflanku. Prostě se vydařilo.

3.hra vs Jaramir
 S Jaramirem jsem se utkal jen jednou ještě v první edici. Hrál taktéž Lilith jako nyní a můj avatar Viktorek mu pěkně zatápěl. Byl jsem zvědav, jak si povede von Schillův gang proti týhle řeznici z Malifaux. Myšlena Lilith, prosím pěkně.
 Jaramir nasadil prý zkušební list čítající Lilith s upgradem na lepší meč, Cheruba, tři malé a jednoho velkýho Nephilima, Blood Shamana, Barbadose, 6 SS do začátku. Já nasadil stejnou sestavu jako proti Laikovi. Deploy byl tentokráte klasika 6“, strategie OPĚT Squatters right, ze schémat Line in Sand, Deliver a Message, Bodyguard, Protect territory a Outflank. Soupeř volí veřejně Line in Sand a Protect Territory, já tajně Bodyguarda na Librarianku a taktéž tajně Deliver a Message. Uvidíme, co z toho vyleze.            
 Deploynul jsem jako první, a to Trappery do krytu co nejblíže středu, Strongarma nalevo, von Schilla s Librariankou a jedním Freikorpsákem na střed a zbytek napravo. Jaramir položil vše na mou pravou stranu, jen jednoho malýho Nephilima nechal nalevo. OK, pravé křídlo jsem již teď ztratil, super.
 První kolo bylo předzvěstí pěkného masakru. Nejdřív ani jeden Trapper netrefil, aby pak von Schill odstřelil Nephilimka, co zapnul squatt. Jaramir prostě umí flipovat karty co potřebuje, nejdřív na Def dvě třináctky a pak na sprint u Nephilimka 3x po sobě masku. No paráda. Navíc se Lilith podařilo zabít Freikorpsmana napravo a ještě zapnout Squatt. Super.
 Ve druhém kole začne Jaramir a s Lilith nejen že položí písečný marker, navíc poseká Trappera, který přežije jen díky Hard to Kill od von Schilla. Tak se milý Trapper pushne pryč a přebarví Squatt, který v prvním kole zapnul Terror Tot. Napravo jiný malý Nephilímek položí marker na střed a pak ho Shaman změní na Young Nephilima. Safriš, začíná přituhovat. Druhý Trapper střelí Barbadose za 4 Wd, von Schill se pro změnu netrefí ani jednou. Strangarmem se stahuju na střed a ostatníma modelama zapínám Squatty dokud to jde. Beru 1 VP za strategii.
 Ve třetím kole začnu, ale opustilo mě štěstí na karty na ruce, nejvyšší karta je 9, pak 7 a vše ostatní pod 5. Ale aspoň to není v balíčku, že. Trappeři nic netrefí a ještě ten s 1Wd umře. Lilith zapne Squatt a pak dojde a jednou sekne do Freikorpsáka na středu, ale dá mu jen za 4 Wd. A ten jí doručí zprávu, čímž jsou doma 2 VP. Aspoň něco. Mature Nephilim chargne Freikorpsáka načnutýho Lilith, ale radši ho pushne a běží na dalšího, který zůstane stát jen díky Hard to Kill a následně se pomstí a zabije ho, když ho ještě předtím načnul Strongarm. Barbados poseká von Schilla za 3 Wd a ten ho nezvládne utepat. Ach jo. Navíc se poslední Terror tot promění v Younga a pokládají markery na středu pro Line in Sand. Librarianka utíká na soupeřovu polovinu, daleko ode všeho. VP za strategii bereme oba.
  Čtvrté kolo začnu díky reflipu Ini a Strongarm se pustí do Barbadose a nechá ho stát s 1 Wd. Von Schill pro změnu chargne Lilith a dá ji za 5 Wd. Youngové jsou na moji polovinu a pokládají markery na Protect Territory. Librarianka utekla pěkně daleko, Lilith naštěstí jen porcovala posledního Freikorpsáka. Opět bodík za Squatty bereme oba. A zde nastává chvíle, za kterou bych vraždil. Došel se totiž rozloučit Joker, začal něco remcat a já zapomněl ohlásit Bodyguarda!!! Samozřejmě jsem si na to vzpomněl až v pátém kole při aktivaci druhého modelů. Áááá!!!
 V pátém kole začnul Jaramir tím, že s Lilith nezabil von Schilla, načež ji tenhle stařík rozpáral jak leklou rybu. Předtím teda ještě málem umřel na hazardous terén, když soupeř na Dmg flipnul Red Jokera. Umřel Barbados a na střed popojde Trapper a přepne Squatt marker. Youngové kryjí markery u mě na půlce a k ničemu se nemají, Cherub jen tak čučí za zídkou a Shamanoj se do ničeho nechce. Konečně ohlašuji Bodyguarda a skončit nyní, vyhrál Jaramir 9:8. Ale on flipnul dvanáctku a tak jsme šli do šestého kola. V něm umřel Cherub a když jsem spálil scheme marker na Line in Sand, Jaramir hru ukončil, protože výsledek již zvrátit nemohl. A ten výsledek byl 9:8 pro von Schilla. Juchůů.
 Dohráli jsme jako jedni z posledních, většina stolů již byla sklizena, tak jsem si šel zabalit věci abych pak nezdržoval. A při závěrečném čtení hráčů dle umístění, které je tradičně odzadu, jsem čekal na přečtení svého jména až na konec a tak jsem se stal úplně poprvé vítězem Masters. Je to paráda a nepopsatelný pocit.

 Ze začátku jsem nadával na neustále se opakující strategii Squatters Right, ale ta mi vlastně dost pomohla vyhrát, pokaždé jsem z ní měl 4 VP. Pak se mi povedl i výběr schémat, na což často doplatím. A taky mi, oproti jindy, přály karty, když jsem na Def flipoval 11+ karty jak na běžícím páse. Laika může vyprávět. A gang tak, jak jsem ho hrál s v posledních dvou hrách, je dost univerzální. Přemýšlím, že připravenou Hannah a alternativní modely pro Lazara a Steamtrunk ani stavět nebudu. I když možná ano, abych si je odzkoušel. Teď mě ale čeká rozhodování, s čím pojedu příště obhajovat prvenství. Bude to těžká volba a velká zodpovědnost...


Žádné komentáře:

Okomentovat