neděle 22. března 2015

Kterak Shenlog naplácal von Schillovi



 Uplynul pouhý týden a opět jsem mířil se svým kufříkem s modely Malifaux do Valhally sehrát ligový zápas, tentokráte proti Shadowulfovi a jeho von Schillovu Freikorpsu. Stejně jako při minulé hře s Otou jsem se rozhodl zaměřit na střeleckou převahu nad protivníkem. K tomu měli posloužit dva Katanaka Snipeři a Samuraj s upgradem na +3 Wd. Jako držák scheme markerů byl najmut Ten Thunder Brother. Nesměl chybět Sensei Yu, jeden Peasant a Shenlong s upgradem na pushování. Do začátku 7 SS.

Proti tomuto postavil Shadowulf von Schilla s upgradem na léčení, Librarianku, Specialistu, Trappera, 2x Freikorpsmana, Rusty Alice a k tomu 4 SS do začátku. Mno, to bych mohl ustřílet.
 Strategie padla Reckonning, deploy standard 6“, ze schémat na výběr Assassinate, Deliver a Message, Distract, Plant Evidence a Line in Sand. Soupeř veřejně oznamuje Plant Evidence, druhé tajné, myslím si Assassinate. Já volím obě tajné a to Plant Evidence a Assassinate. Prohraji flip o stranu a tak si vyložím gang jako první. Na levo stojí Samuraj, u něj Sensei Yu, na středu oba Snipeři se Shenlongem do 6“, u jednoho Katanaky Peasant, Thunder Brother úplně napravo. Shadowulf dává na levo Alici a Freikorpsmana, na střed Specialistu a Freikorpsmana, na pravé straně je na startu von Schill s Librariankou v zádech. Trapper díky From the Shadows jde na půlku stolu.
 V prvním kole vyhraje soupeř Ini díky red jokerovi, já si hned na to vyvolám druhého Peasanta. Trapper zkouší Snipera, ale postřelí ho jen za 4 Wd. Sensei pushuje Peasanta k Sniperovi, oba Peasanti rozdávají Fokus Katanakovi u kterého stojí. Ti si druhý Fokus berou za (0) a pak jeden postřelí Freikorpsáka za 2 Wd a druhý Alici za 2 Wd. Bylo by to i víc, jednou jsem hitnul s red jokerem, ale samozřejmě na dmg přišel black. Samuraj načne Trappera za 3 Wd a Shenlong vyléčí zraněného Katanaku. Von Schill postupuje k mojí polovičce, Brother se stahuje na střed.
 Ve druhém kole opět začíná Shadowulf a picne Trapperem Samuraje za 2 Wd, pak mu ještě přidá Alice taky za 2 Wd. Peasanti opět dávají Fokus sniperům a pak jeden odstřelí jak Trappera tak Freikorpsáka a 1 VP za Reckonning je doma. Druhý načne Specialistu a ten radši utěče za barák. Von Schill pokládá Evidence marker. Jinak nic co by stálo za řeč, jen pohyby.
 Ve třetím kole začnu a proběhnu Senseiem na soupeřovu polovinu a položím Evidence marker. Von Schill si dá charge na Peasnata a na 2 útoky ho zabije, zbývajícím útokem do Snipera nic nedá. Ten zkouší vracet, ale netrefuje. Na levo Samuraj se 2 Wd střílí po Alice, ale jelikož se ta ubrání, umře na svůj kulomet a Alice ho nemůže dostřelit, proto načne Peasanta aby ho vzápětí Freikorpsák popravil. 1 VP pro Shadowulfa. Thunder Brother jde na střed, aby jistil Specialistu. Shenlog charguje von Schilla a díky Red jokerovi a knížce na trigger nemůže von Schill preventit, z čehož je 6 Wd dolů. V tom mi hlavně pomáhá to, že soupeř nemá žádnou kartu na ruce na cheat, protože všechny vyházel na zabití Peasantů. A balíček ho nepodržel.
 Opět ve čtvrtém kole začínám a Shenlong začne tepat do von Schilla. Hlavní je zamezit použití SS, což se mi daří, i když Shenlong trefí jen jednou a nechá tak dědka stát s 2 Wd. Shadowulf ale místo aktivace von Schilla odehraje s Alice a zastřelí Snipera, což hned oplácím zabitím mastera díky Sniperově ostré kataně. 3 VP za Assassinate jsou doma. Brother si zapne dosah 4“ na melee, címž dosáhne za barák na Specialistu, dá mu a 4 Wd a ještě ho položí k sobě, aby kluk nezlobil. Yu položí Evidence marker a dojde do melee k Rusty Alice.
 V pátém kole začne soupeř a Librarianka vyléčí Specialistu o 1 Wd, načež Yu přes velmi prasecké flipy zabije Alici. Ještě se mi nestalo, aby mě při negativním flipu na dmg přišli obě karty větší než 11. Jsem čuměl. Shenlong naťukne Specialistu a Brother ho pak dodělá a ještě popojde s aurou na dosah Evidence markeru, u kterého stojí soupeřův Freikorpsák a chystá se na spálení, pokud bude další kolo. Já totéž dělám se Sniperem napravo. Ale šesté kolo nepadlo a tak jsme skončili.
 Za hlavní úkol jsem pobral 2 VP, za Assassinate 3 VP a za Plant Evidence 2 VP, což je v součtu 7 VP. Oproti tomu soupeř 1 VP za Reckonning a 3 VP za Plant Evidence, což značí výhru pro mě 7:4.
 Hra to byla opět zajímavá. Naštěstí jsem žádné hrubé chyby neudělal, jen jsem u Yua zapomněl Alici nadělit po úspěšných zásazích Poison a Burning, ale jelikož umřela, bylo to jedno. Shadowulf se pak tloukl do hlavy, protože nehnat se za zabitím Snipera a aktivovat von Schilla, mohl nahrát víc či mě zabít i další model. Takhle přišel o neaktivovaného mastera což doost zabolelo.
 Přikládám i report samotného páně Shadowulfa, který ještě ten den, pln dojmů a zážitků, publikoval na hofále.

Přátelé, už dlouho se Schillovalo k neštěstí a dnes k němu skutečně došlo. Akce na newyorské burze poklesly, ztratil se Putin a já dnes naprosto s přehledem podlehl Zdendalinimu 4:7 na body.

Já nasadím: Von Schill + upgrade Shirts comes off, Rusty Alice, Specialista, 2 Freikorpsmanni Librarianka, Traper a krásné 4 SS k volnému použití

Zdenda volí: Shenlong, Peasant, 2x Katanka Sniper, Sensey Yu (aka Tlusťoch), Samuraj s upgradem, co mu dá víc žiotů, Ten Thuder Broter + možná ještě jeden či dva upgrady, on to |Shenlong docela střídá a asi 6 SS

Ta luxuně vychvalovaná aplikace Breach nám generuje - standardní deploy 6 palců a Reckoning. Já i soupeř volíme stejná schémata, a to Plant evidence (já nahlášené, zdenda tajně) a Asasinate. Vyhraju flip off a přiměju Zdendu, ať se deployne první.

Máme stůl s většinou terénů ve dvou protilehlých rožcích. Zdenda vysadí zleva doprava Snipera, za ním Sedláka, za druhý kryt Shenlonga, druhého sniepra, TT bratra a Tlusťocha úplně na kraj stolu pak Samuraje
Na mé straně toho coveru v deployi tolik není, tak mám vítr, protože je mi jasné, že snipeři si budou moci dvakrát vystřelit na 28 palců, ergo schovávám se, kde se dá. Nalevo vyložím Von Schilla, aby šel obchvatem, pak Librarianku (Medik), Specialistu, obra Freikorpsy opecné a vstříc Samurajovi jde Rusty Alice, díky From the Shadows deploynu na dostřel od Sniperů Trapera. (docela lituju, že jsem si nevzal do gangu trapery dva, mohla to být luxusní přestřelka odstřelovačů :-)

1. kolo začínám, tak není nač čekat, aktivuju Snipera (chvilku se cvičně poštěkáme, jestli má Katanka cover :-) a pak si uhádám, že nemá a stáhnu jej a 2 životy. Bohužel, už nemám čím bych jej dorazil a ten zmetek má navíc hard to kill.
Vůbec Shenlong je strašlivě nakombený gang - jak si všichni do šesti palců od něj mohou brát focus nebo defensive stance za nulovou akci a ještě u toho nediscardují kartu je strašně, ale strašně drsné. A ještě za nima stojí sedláci a hází na modely focusy vidlema. Není pak potíž střílet oběma snipery a 28 palců a i hard cover je najednou docela na nic. První tři kola se proto defacto jen plazím a přebíhám z coveru do coveru, aniž bych měl nějakou reálnou šanci něco někomu pořádně udělat. ¨

Samuraj zakutý v Armoru 2 se Rusty alice jen těžko prostřeluje. Během druhého kola mi tak snipeři a samuraj načnou Rusty za 2 a pak zabijou trapera a jednoho freikorpse. Zdenda bere 1 bod za strategii. Alice se pomstí samurajovi a stáhne jej na 2 životy. Mezi tím prakticky se vším na levém křídle běží. Von Shill položí důkaz na soupeřově straě stolu  plostu a jde dál. Chce ve třetím chargovat.

To se daří. Von Schill zamorduje peasanta a zkusí fláknout snipera, mine, ale drží jej v CC, což je dobře. Rusty Alice v kombinaci se skrytým Freikorpsmanem zabijou druhého rolníka. Tentokrát ber bod já. Umře dokonce Samuraj, který se odpraví, kdy se mu nepodaří střelit Alici. V ústrety j běží Sensei, který položí důkaz na mé straně stolu a zakempí se jako sviňa. Já dodám druhý důkaz. Shenlong charguje Von schilla, ale moc se mu nedaří a zraní jej asi za 4.

Ve čtvrtém kole si hru prohraju defacto sám. Prohraju ini, shenlong bije Von Schilla, Ubráním se a mám 4 život, ale stálo ě to dost vysokých karet z ruky. To opilé kung fu, kdy negativní flipy bere jako pozitivní a naopak je strašlivé. Člověka to zmate, neřkuli vyděsí. Namísto, abych aktivoval mastera, shodil triko, léčil a zabil snipera, aktivuju Rusty Alice, ta si dá rapid fire a zabije Vyběhnuvšího katanaku snipera. Jenže na to vyhodím poslední kartu z ruky, red jokera. (debil, debil, debil). Druhý sniper v CC s von chillem jej však zabije, protože mu Shenlong zakázal používat SS. Myslel jsem si, že ě knihovna podrží, ale prdlajz. Inu, průšvih je, že tak Zdendovi dávám 4 body - asasinace ve 4. kole + druhý padlý model (tím druhým byla pak Rusty Alice, neboť ji naprosto zadupal do země Sensei Yu). Hra se mi hroutí.
Světlým okamžikem je kočkování TT bratra se specialistou, kterého natáhl do CC, málem zabil, ale pak jej snad kompletně vyléčila Librarianka.

Páté kolo je už takové... vlažné. Shenlong vykydlí ještě Speciliastu, TT bratr nedoběhne do CC s freikorpsem, který o palec nedoběhl v předchozím kole do B2B s důkazem, který tam nechal Sensei. Tak alespoň dojde, kam může a do pěti palců od sebe zakáže dělat inerakt akce. Tím už ani Zdendovi neseberu jeden bod a prohrávám vysoko 4:7. Zabití Von schilla, nekativovaného, který takřka nic neudělal, tobylo opravdu zlé. A nejhorší na tom je, že vím, kde jsem tu blbost udělal. Nevědomost je občas sladká.

Jinak pro příště se asi vyprdnu na medika v podobě Librarianky a dám tam Strongarm suit (teda, až si jej koupím). Léčení je na prd, chce to hlavně ofenzívní sílu.

Žádné komentáře:

Okomentovat