pondělí 8. prosince 2014

Kterak Shenlong napráskal Hamelinovi

 Moje počáteční hra ve čtvrté hradecké lize nesla sebou troje prvenství. Byla to moje první ligová hra, navíc moje první hra se Shenlongem a také s Hamelinem jsem se dosud neměl tu čest utkat. Již toto vše slibovalo jistou unikátnost hodnou zapamatování.
 Tradičně jsme se sešli sobotní dopoledne ve Valhalle a naše klání se odehrálo na místním hřbitově. Domluvili jsme se na 45 SS, což je běžný turnajový formát.
 Již doma jsem si postavil list čítající: Shenlong s upgradem na Drunken kung-fu, Sensei Yu s upgradem na odstraňování condition, Samurai s upgradem na ignoraci zranění ve své aktivaci, 2x Katanaka sniper (proxováni Freikorpsáckými specialisty, jelikož origo modely ještě tvrdnou v USA), jeden Peasant, a pak jsem měl připraveného buďto Ten Thunder bratra nebo Oiran, obé za 5 SS a vybrat jsem si chtěl až dle úkolů. Do začátku mi vycházelo 5 SS.
 Flipnuli jsme deploy L-ka v rozích, strategie Turf War, ze schémat Assassinate, Entourage, Line in Sand, Distract a nějaký to pokládání náloží, co jsem nikdy nehrál. Vybral jsem si Line in Sand a do gangu na to vzal Ten Thunder bratra, a Entourage na Shenlonga, ten by to mohl zvládnout.
 Naproti tomu Wiedzmin postavil Hamelina s upgradem na Obey a asi ještě něco, Nix, Rat Catcher, Ronin, Obedient Wretch, The Stolen, 3 krysy, Crooligána a také 5 SS do začátku. Obě schémata tajné, mám se na co těšit.
 Deployoval jsem první, bratra napravo aby šel do rohu pokládat písečné markery, samuraj bude jistit střed, zbytek nalevo. Wiedzmin to nějak rozprostře, Nix je vystrčen co nejvíc dopředu a Crooligán trochu na střed.
 Mno, když jsem si spočítal mých 7 modelů oproti deseti protivníkovým, malinko jsem se zalekl. A mělo být ještě hůř.
 V prvním kole jsem nechal začít pana W. Obedientka střílí do krysy a ta se buď ubrání nebo by ji ten útok zabil a tak W nevyjde kombo hned na začátku. Já si vyvolám druhého Peasanta, oba dají Fokus Sniperům, jeden sundá Ronina na 1 Wd. Je skvělé, když modelu s Hard to Kill zbývají 4 Wd a vy flipnete Red jokera, abyste mu nadělili damage za 7 Wd a on tam s jedním životem zůstane stát dál. Druhý sniper odbouchne krysu a načne Rat Catchera. TT bratr postupuje po kraji do rohu, Shenlog utíká do protilehlého rohu, aby jistil Line in Sand tam. Sensei Yu jde na střed. Wiedzmin aktivuje modely vzadu a nechává si aktivace předních modelů až když na to nemůžu nijak reagovat. Když skončíme ve střídání mých 8. aktivací, soupeř jich má ještě dalších 7. Chjo. Tak si Nix 2x popojde přes Obey od Hamelina, dá charge na TT bratra a ten zůstane s 2 Wd. Ronin se obětuje pro 2 SS, zbytek postupuje, jsou vyvolány děti aby se obětovali ke stvoření dvou krys. Z nich se stvoří Rat king, aby se následně obětoval pro stvoření Rat Catchera. Mazec.
 Ve druhém kole začíná W a Nix sežere TT bratra, pak se jde radši schovat. Rat catcher dojde k Samurajoj a dá mu Slow a Blight. Snipeři střílej co se pohne, umře pár krys, ale to je stejně nezastaví. Sensei Yu dojde na střed a sundá slow ze Samuraje, ten ale nepopraví otravného Rat catchera. Shenlong pokládá písečné markery a tím jsem opět vyčerpal své aktivace a dal prostor Hamelinoj. Ten pokládá markery na střed a předstírá schéma Line in Sand. Samuraj dostane přes Hamelinův Obey od Rat catchera prokletí a už ho samozřejmě nestihnu odstranit, což je jistý 1 VP pro soupeře. Sestaví se nový Rat king, povstane nějaké děcko. Čumim. Za hlavní máme oba 1 VP.
 Ve třetím kole flipnu Ini 5, W 6, já reflip Black joker, super. Hned na začátku dostane Samuraj prokletí , Slow a Blight. Sice mu to Sensei Yu odstraní, ale neudělá už nic jiného a Samuraj aspoň popraví příchozího Rat kinga. Grr. Shenlong pokládá markery na střed, Snipeři zkusej Hamelina a sundaj ho na 7 Wd. Tím opět končím, pokračuje soupeř dalšími osmi aktivacemi. Točení krys ani nebudu popisovat, jen Samuraj dostane zase prokletí. Další VP, k tomu oba sosáme 1 VP za hlavní úkol. Jelikož se Nix jen mrcasí u mého deploye a nic nedělá, odhaduji že má soupeř Entourage místo Line in Sand.
 Ve čtvrtém kole začnu a Samuraj nezvládne popravit Rat catchera. Shenlong položí již třetí marker na střed a připravuje se na vpád do soupeřova deploye. Snipeři opět sundají dvě krysy, stejně se ale postaví Rat king do konce kola a prudí na středu. Samuraj opět dostane prokletí, už mě to prdí, nic s tím ale nemůžu udělat. Za hlavní máme opět oba 1 VP.
 V pátém kolem začne W a sundá Samuraje na tři životy, Sensei ho sice vyléčí, Nix si na něj ale dá charge a zabije ho. Nebudu mít 1 VP za Turf War. Jeden sniper načne Rat kinga, druhý položí čtvrtý marker na střed. Shenlong proběhne do soupeřova deploye. U Hamelina nastává již obvyklé hemžení krys, ALE panu W nevyjde dvakrát po sobě seslání Obey na Nixe a ten tak stojí mimo můj deploy. Jak ironické, když potom na vyvolání děcka flipne 13. Jelikož jsem začínal, na šesté kolo flipnu sedmičku a tak tedy končíme.
 Nastává sčítání bodů. Soupeř má za Turf War 4 VP, za prokletí 3 VP a za Entourage jen 1 VP, což je výsledných 8 VP. Oproti tomu já za Turf War 3 VP, za Line in Sand 3 VP a konečně za Entourage taktéž 3 VP, ve výsledku 9 VP a jsem tak vítěz tohoto klání. Uff, opravdu jsem si oddechl.
 Hra to byla velmi zajímavá. Hamelin je pacholek a je silnej v tom, že si dovede schovat potřebné aktivace až když soupeř nemůže reagovat. Vysloveně v této hře mu přály úkoly, i když… nebýt prokletí, mohl Samuraj umřít už ve třetím kole a já bych měl méně bodů za Turf War. Nix charge z mého deploye dát musel a pokud by mu vyšel Obey a on se tam stihnul vrátit, tak by to byla remíza.
 Oproti tomu Shenlong vůbec nevyužil upgrade co měl, protože si ani jednou nebouchnul. Odstraňování condition u Sensei Yua bylo dobré a asi to tak občas budu hrát. Samuraj si ani jednou nevystřelil, napříště zkusím upgrade aby měl +3 Wd, což by pomohlo více. Nebo jsem měl vzít Izamu, na kontrolu středu by se hodil lépe, navíc se může léčit sám a dosah má 3“. Snipeři se myslím vyplatili, strašili soupeřovy modely a nakonec položili marker a pomohli vyhrát. Peasanti dávající Fokus jsou taky dobří, uvidíme jak v dalších hrách proti jiným protivníkům. Bojově jsem si tento gang neotestoval, hrál jsem to dost staticky, ale naštěstí se to vyplatilo. Těším se na další hry v lize, napříště to bude Ophelie LaCroix, tak jsem opravdu zvědav.
 Ještě se musím omluvit za ty bílé přízraky na stole. Jak je u mě již zvykem, ligu začínám s novým gangem, který dobarvuji v průběhu samotné ligy. Soupeři se sice musí dívat na nenabarvené miniatury, já mám ale o to větší motivaci k barvení a většinou od půlky ligy jsem již full paint. Chvilku strpení prosím a bude to cajk.

Žádné komentáře:

Okomentovat