úterý 28. října 2014

Halloweenské miniatury od Scibora a Spellcrow

Dyniaq rodinka
 Blíží se Dušičky, které jsou v zahraničí známé jako Halloween. Nebudu se babrat v odlišnosti či pojetí tohoto svátku, o tom tento blog není. Jde mi samozřejmě o miniatury, neboť leckteré společnosti využívají tohoto data k vydání svých speciálních modelů a limitek. A konkrétně si posvítím na dvě známé firmy.



Halloweenský Scibor

Scibor je ve světě znám jako prvotřídní skulptor miniatur. V jeho repertoáru nalezneme mariňáky v power armorech zdobených dle keltských, egyptských či římských válečníků, trpasličích bojovníků, dále různé fantasy i historické miniatury, konverzní sety do všemožných her, podstavce a také busty. Při svém širokém záběru si potřebuje občas odfrknout a tak má i řadu Příležitosných figurek. Jsou to Nositelé kostek, Vánoční a Velikonoční miniatury a Funny miniatury, ve kterých nalezneme i Halloweenské, kteréžto vidíme níže. Kochejme se. No řekněte, nevyjímaly by se dobře na poličce?

Lovec dýní

Gobliní Halloweenská párty

Boyar šampion

Tvář dýně


 Spellcrow je polská firma, vydávající jak konverzní bity, tak minitury do různých fantasy světů. Co se týče Halloweenu, jdou o kus dál než Scibor. Mají svou rasu zvanou Dyniaq, což jsou humanoidní postavy s dýní místo hlavy. Nejen že si s nimi ozdobíte poličku, můžete je dosadit místo kouzelníka či hrdiny do své oblíbené wargamingové hry a užívat si je i na herním stole.

Dyniaq s lucernou

Dyniaq s bičem

Dyniaq ženská

Dyniaq se štítem a mečem

Dyniaq s lukem

Dyniaq s velkým mečem

Dyniaq mág se zplozencem

Malý Dyniaq s kopím

Arachniaq

Dyniaq s dýkou

Dyniaq s kladivem

Žádné komentáře:

Okomentovat