středa 7. května 2014

Dystopian Wars ve Wolfenburgu a první soutěž v barvení

 Ano ano, už je to tady. Netrvalo to ani rok přemlouvání Rybníkem a již jsem také zatažen do válečného světa wargamingové hry Dystopian Wars. Musím přiznat, že jsem po ní pokukoval již dlouho, ale nemohl jsem se odhodlat. Navíc ji až doposud, do doby před čtyřmi měsíci, nikdo v okolí nehrál. Situace se ale otočila, když i chlapci ve Valhalle zapluli do přístavů Spartan Games, jež tuto hru vydává, a pořídili sobě flotily. Vidina možnosti hry s lidmi ze svého okolí uvolnila stavidla obav a odmítání a já se rozhodl podlehnout.
 Od prvopočátku jsem slintal nad lidičkami mocné Pruské Říše a tak jsem přirozeně zakoupil jejich starter Wolf pack flotila, s parádní ponorkou jako velitelem, třemi podpůrnými křižníky a pěti letadélky. Překvapilo mě množství a jemnost detailů lodiček z resinu i letadel odlitých z cínu. Už tehdy jsem se malinko děsil až to budu barvit, abych si nějaké detaily nezalil barvou.
 Při hledání vhodného barevného schématu jsem se nechal inspirovat internetem a zvolil si šedý základ s černými klíny, doplněné šedým kovem a později i bronzem. Řekl bych že na Prušáky se to maximálně hodí. Odvrhl jsem jakékoliv barevné experimenty a od začátku se rozhodl dbát na reálnost, aby byly lodě co nejvíce maskované na moři i ze vzduchu. Proto ta šedá a klíny na narušení obrysu lodě.
 Rybník akorát vyhlásil soutěž v barvení křižníků, jal jsem se tedy okamažitě barvit Donnerfaust support cruiser, abych si barvení lodiček ošahal. Mno, byl to masakr, nešlo to rozhodně tak hladce jak jsem si představoval. Není to jako barvení 28mm miniatur, to rozhodně ne. Jakákoliv chyba je hned vidět. Nicméně se mi to povedlo zmáknout, a i když jsem nebyl s výsledkem osobně nijak moc spokojen, odeslal jsem fotky do soutěže. A co se nestalo, inu ano, vyhrál jsem. Paráda, radost největší, to jsem fakt nečekal.
 I přes tuto skutečnost jsem ještě malinko poupravil paint, dodal bronz, a nyní je to dle mých představ. Snad se mi tento standard podaří udržet.

vítězný Donnerfaust

tento je po dobarvení bronzu

2 komentáře: