středa 26. února 2014

Master of Kwang Slum

 Na 8.2. 2014 vycházel pro mě historický okamih, můj první turnaj Malifaux ve druhé edici. Nesprávné konstelace hvězd totiž zapříčinily, že prvních dvou přípravných turnájků jsem se nemohl zúčastnit. Náležitě natěšen vyrazil jsem již v pátek odpoledne vozem značky Roomster z Vlkova směr hlavní město. Rozhodl jsem se provětrat von Schilla, se kterým jsem se defakto loučil s první edicí a měl s ním nahráno vcelku dost bitev. V Hradci jsem nabral ještě Jokera, Anansiho a nově hrajícího Langlyho. Zbytek vyrazil před námi vlakem, u mě v autě se shromáždili ti, kteří potřebovali být v sobotu doma co nejdříve a na vlak se nemohli spoléhat.
 Do budovy O2 jsme dorazili krátce před sedmou a prohledli si nové prostory, ve kterých se bude turnaj odehrávat. Jedním slovem paráda. Hned u vchodu dva šmajchl kabinety, prosklená místnost s kuchyňským koutem a hlavně gargantuovská, miluju tohle slovo ale není moc příležitostí ho použít, místnost s již připravenými stoly a terény. Na velké okukování moc času nebylo, vlaková výprava dorazila chvilku po nás a jali jsme se odejíti večeřeti. Oblíbená hospůdka hlásila obsazeno, vyrazilo se jinam. Náhradní hospůdka byla vcelku pěkná, bohužel na moje buranské poměry poněkud drahá. Povečeřel jsem tedy zelňačku zalitou pivkem a poté se dorazil v KFC. Mno, když si to spočítám, vyšly by žebírka levnějc.
 Oblíbené pamlsky z fast foodu jsme pojídali navrátivše se zpět do budovy O2 a pomalu se rozjížděla volná zábava. Nebyl v plánu žádný filmek, proto se na jednom stole rozjely Magici, na druhé nejdřív čtyř, poté pěti hra v DoomTrooperu. Několik jedinců se dalo ve hru Munchkin a když jsem kolem jedné odpadl, do uší mi zněl líbezný Jokerův smích.
 Těžká jsou rána hráčova. Před půl osmou nesměl chybět nákup v místním Albertu a při snídání jsme se vítali s doraživšíma, kteří nepodlehli svodům společně stráveného večera. Trochu škoda, čím víc lidí, tím větší zábava. Jelikož bylo vše přichystané, začátku v půl desáté bránila jen nepřítomnost prvního zahraničního hráče, jímž byl Ital Roberto. I ten však dorazil i s přítelkyní. Hlavně díky mě, neboť ve vstupní hale, kterou jsem probíhal do vozu v podzemní garáži, ho moje vyzáž wargamingového hráče neomylně navedla na tu správnou osobu. Jo, jsem prostě neodolatelnej.

1. hra vs Kronoss

Strategie: Squatters rights
Deploy: Standard
Master: Lilith s Living Blade
Crew: Barbados s nějakým upgradem, 2x Young nephilim, 2x Terrot tot nephilim, Cherub
SS: asi 6
Schémata: tajné (Assassinate), Breakthroug


Já a von Schill
Crew: 2x Freikorpsman, Fr. Specialist, Hans, Killjoy
Upgrades: Survivalist, The shirt comes off
SS: 1
Schémata: Take Prisoner (Barbados), Assassinate

 Na první hru jsem vyfasoval Kronosse, již od pohledu sympatického týpka s ne již tak sympatickým masterem Lilith. Strategii jsme měli obsazování squatt markerů a když jsem se podíval na bitevní pole, po tom co si Kronoss vybral stranu, jsem se zděsil. Na středu samej barák a postavenej tak blbě, že kryl soupeřovy modely. Paráda.
 Deploynul jsem tak nějak jak mě napadlo, Killjoy byl buried, Specialista otravovat napravo, Hans na středu a zbytek mojí levou stranou prorazit. Kronoss dal Lilith na střed, napravo Barbadose s totemem, nalevo zbytek.
 První kolo, vyhraju Ini a Hans odstřelí Cheruba. Kronoss čučí jak puk, ale neraduji se nadlouho. Proběhnou nějaké pohyby, žádná další konfrontace. Ve druhém kole mi umřel první Freikorpsák, díky blbosti jsem zapomněl na Killjoye. Kronoos obsadil dva squatt markery, já nic. Třetí kolo začlo smrtí Young nephilima, Lilith nabrala von Schilla, ten se nějak udržel. Sekal nožikem co to šlo, ale nic nedal a proto také ve čtvrtém kole umřel. Zde jsem již na Killjoye nezapomněl a tak se narodil engagednutý s Lilith, kterou po vyhrané Ini v pátém kole dorazil. Ale to jen díky tomu, že Kronoss zapomněl preventit dmg. Na středu si došel Young pro Hanse a tak jsem si vlastně vystřelil jen asi dvakrát. Krásně promrhaných 8 SS.
 Mezitím se na pravé straně stolu pustil do křížku Barbados se Specialistou. Nedal jsem ani mrknutím znát, že na něj mám namířené schéma, ale ve čtvrtém kole mi Barbados odfoukl křídlama nebohého Freikorpsáckýho plamenometčíka a šel si položit marker na Breakthrough. Díky Slow jsem ho nedohnal a tak vedlejšák nesplnil. Ach jo.
 Ve výsledku jsem za strategii nenahrál nic, Kronoss 4 VP. Assassinate jsem splnil, ale až v pátém kole, tedy 2 VP oproti soupeřovým 3 VP, jelikož von Schill umřel v kole čtvrtém. A dva markery na Breakthrough taky položil, pro mě tedy prohra 2:10. Pěkná nálož. Hru jsem si hlavně díky spoluhráči užil dobře a o to jde.

2. hra vs Anansi
Strategie: Reconnointer
Deploy: Standard
Master: Seamus, upg. Sinister Reputation
Crew: Sybelle s Bleeding Tongue, Bete Noire s Decaying Aura, Hans, 2x Rotten Belle
SS: 5
Schémata: Outflank, tajné (Assassinate)

já a von Schill
Crew: Bishop, Hans, Taelor, Convict Gunslinger, Freikorpsman
SS: 1
Schémata: Outflank, Protect Territory

 Stejně jako s Killjoyem v první hře, i zde jsem si chtěl vyzkoušet nové modely, které jsem ještě nikdy nehrál. Bishopoj bylo líto, že mi tak dlouho leží v poličce nehrán, rozhodl jsem se s ním proto potrápit Seamuse. Taelor má zase fajn nulku že napadne každý vyvolaný model, myslel jsem že proti Resíkovy by to mohlo bejt fajn. No, ani jedno nebyl dobrý nápad.
 Deplojoval jsem první, von Schilla na střed, nalevo Hanse a Taelor, napravo Freikorpsáka, Bishopa a Convicta. Anansi kontruje napravo Seamusem a Hansem, trochu na střed madam Sybelle a nalevo dvě děfky a Bětka.
 První kolo a dvě parádní chyby jak prase. Pohnu Hansem a hned mi třikrát popoběhne na Lure, chjo. Větší chujovinu jsem ale udělal napravo. Bishop byl tak moc nadrženej na to někomu rozbít hubu, že si popoběhl trochu dopředu do krytu. Tam to nejdřív koupil za 5 Wd od Hanse, aby pak přiskočil Seamus a přes fokus a flipnutej red joker na Dmg mu nadělil celých 12 Wd. Paráda, bijec za 10 SS a šel pod kytičky v prvním kole. Zbytek pravé strany, když tohle viděl, se radši hned schoval. Von Schill byl na středu spokojenej, stál si za zídkou v coveru a byl rád že žije. Položil aspoň jeden marker.
 V druhém kole si Hans jednou vytřelil, dal 3 Wd do děfky a zase si 3x popoběhl. Nepřátelský Hans střílí na mého Convicta, dá mu za weak. Čtvrtinky držíme každý jednu. Ve třetím kole přežil Hans charge od děfky a zůstaly mu 3 Wd. Bete Noire si dala charge na Taelor, prošlo to za 6 Wd a ještě dostala Taelorka paralýzu. Prostě paráda. Hůř už mi to snad ani nemohlo padat. Ale jo, mohlo, to když von Schill střílí po Sybelle a nic jí nedá. Navíc stojí na středové lajně a nedrží moje levou půlku. Ááá. Aspoň že předtím položil druhý marker na Protect terrytory.
 Čvrté kolo začíná docela dobře, já Ini 8, Anansi 3. Spálí SS, flipne 8, tedy reflip oba. Já 11, Anansi 12. Fck. Bete Noire dodělá Taelor a tak stejně jako u Bishopa i tady 10 SS za model který nic neudělal. Convict načne Sybelle za 2 Wd, aby si pak vystřelil Freikorpsák a díky super flipům ji dodělal. Seamus vyvolá děfku a pak střílí po von Schilloj, ten se ale ubrání a naoplátku střeli Seamuse za 5 Wd. Stojí ale pořád na středové lajně, nedrží čtvrtinku. Nalevo Rotten Belle ukouše Hanse. Chudák.
 V pátém kole mi na stole zbyl jen von Schill a Freikorpsák skrývající se za barákem napravo u mě v deployi. Děděk si poposkočil tak, aby stál mezi markery a zastřelil nejbližší děfku. Pak ustál střelbu od Seamuse i Hanse a díky tomu mi získal 3 VP za bránění území. Freikorpsák vyběhl na středovou lajnu na Outflank, kde mu dělala společnost vyvolaná děfka. Hlavní bylo, že 2 VP byly doma. Oproti tomu Anansi má za Outlank 3 VP, jelikož má modely na obou stranách středu, a za hlavní úkol má 4 VP. Opět tedy prohra pro mě 5:7.
 V této hře mě, kromě mojí debilní strategie a nepovedenému riskování, zradily karty. Na ruce nejvyšší 10, o flipech ani nemluvě. Trochu mi to vrátili v posledních dvou kolech, díky kterým přežil von Schill, ale i tak. Karty jsem po této hře proklínal jako nikdy předtím.

3. hra vs Eruvin
Strategie: Squatters Right
Deploy: oblouk 12"
Master: Sonnia
Crew: Samael, Executioner, 2x Witchling, Death Marshall, Malifaux Child
SS: 6 (nebo 5, nevím jestli neměla Sonnia nějaký upgrade)
Schémata: Power rituál, Bodyguard (tajný)

já a von Schill
Crew: Hans, 3x Freikorpsman, 2x Ronin, Desperate Mercenary
SS: 2 (nebo 1, již nevím zda jsem měl upgrade na von Schilla)
Schémata: Line in a Sand, Power Ritual

 V této hře jsem si říkal že testování a zkoučení již bylo dost a vzal klasiku, rychlé a levné modely. Mým cílem bylo položit si v klidu markery na Power ritual a na Line in a Sand a mezitím zbytkem modelů prudit soupeře, aby nemohl zapnout squatt markery. Hlavní moje síly se vydaly do pravého rohu, Hans to jistil na středu deploye, jedna Roninka a Freikorpsák šli do soupeřova rohu, aby bránili položení power markeru.
 V prvním kole si Hans vystřelil jen tak do vzduchu, ani nikoho neškrábnul. Sonniu to ale vyděsilo a vyvolala si ohnivý sloup. Desperate mercenary položí power marker u mě v deployi a šel se připravit jistit střed. Ve druhém kole jsou opět jen pohyby, jen von Schill zapnul squatt. Sonnia se motá na středu a spíš se bojí, Samael taky moc nevystrkuje růžky. Do levého horního rohu jde Witchling a totem. Druhý Witchling se krčí u lesa na středu a Marshall, který položil power marker, je taky zalezlej.
 Třetí kolo začnul Eruvin a sesílá Flame burst totemem na Freikorpsáka, dá ale jen za 2 Wd. To mi ani nevadí, hlavní je, že blokuje squatt a i když pak umře na charge Witchlinga, úkol splnil a tento marker si protivník zapne až ve čtvrtém kole. Na druhé straně stolu dostane Witchling za 4 Wd, aby moc nezlobil. Na středu se motá Roninka opět tak šikovně, že brání zapnutí squatt markeru. Vystřelí si do ní Samael, ale díky Hard to Kill to holka jedna ustojí. Executioner k ní jen dojde a čeká na další kolo, aby ji killnul. Tato statečná bojovnice dá zatím za 3 Wd a pak za 2 Wd do Samaela. Desperát blokuje střed, je ale upálen Sonniou. Von Schill pokládá písečný i power marker, nadávám ale, že je v rohu a nemůže do dění na zbytku stolu zasáhnout.
 Čtvrté kolo začlo dobře, já ini 7, Eruvin 8, spálím SS a hle, Red joker. Roninka na středu na nic nečeká a páchá Seppuku, čímž mi přidá 2 SS do poolu. Paráda, svůj úkol splnila dokonale. Hans zastřelil Witchlinga co chtěl opanovat středový squatt, Samael zapne jiný squatt a je léčen Malifaux childou, jelikož na něj má Eruvin Bodyguarda. Napravo Marschall střílí, ale dá jen za 1 Wd do Freikorpsáka. Položím třetí písečný marker, nahoře v rohu zapne Witchlling druhá squatt.
 Páté kolo se snažím střílet na Hopkinse, ale marně. Padne mi Freikorpsák, upálený Sonniou. Zkouším se ještě dostat do soupeřova deploye, ale i když padá šesté kolo, musím naši hru ukončit. Je již totiž půl šesté a my musíme stihnout být v Hradci na půl osmou nejdéle, aby Langly stihnul vlak. Spočítáme výsledky a je to výhra pro mě 9:7. Eruvin si chválí hru a to mě těší.
 Ve značném spěchu odjíždíme a stíháme být v Hradci jak potřebujeme. Při diskuzi v autě si uvědomuji, že jsem při hře s Eruvinem položil jen 3 písečné markery a mám tedy jen 1 VP za toto schéma, nikoliv 3, jak jsem napsal do výsledkové listiny. Svůj omyl napravuji po příhezdu domů.
 Závěrem musím říct, že to byl parádní turnaj. Škoda, že jsem si nezahrál s Robertem, i když se v Anj moc necítím, byla by to zajímavá zkušenost. Na terénech kluci zamakali a stoly jsou naprosto porádní. Jen jim tedy chybí odkladiště na karty, ale to se nějak pořeší. A druhá edice je skvělá, hraje se to snad o něco líp a rychlejc než jednička.
 Byla to paráda a těším se na příště.


Žádné komentáře:

Okomentovat