pondělí 8. dubna 2013

Kterak Viktorky rozsekaly Sonniu Criid

   V pátém kole hradecké ligy jsem se měl utkat s Anansim a jeho ohnivou čarodějkou Sonniou Criid. Již jednou jsem si proti němu zahrál s von Schillem a holka dostala pěknej klepec. Bylo tedy jasné mě i Anansimu, že von Schill bude hlavní aktér v naší další, tentokrát ligové, hře. Ale dosti plků, pojďme na to jak to vlastně probíhalo.

Anansi a Sonnia Criid
Crew: Guardian, Samael Hopkins, Witchling Handler, 2x Witchling Stalker, Avatar
7 SS do začítku
Strategie: Claim Jump
Schémata: Stake a Claim , Assassinate
Deploy: trojúhelníky

Já a Viktorky
Crew: von Schill, Librarian, Freikorps Specialist, McTavish, Avatar
6 SS do začátku
Strategie: Destroy the Evidence
Schémata: Stake a Claim, Hold Out

   Pálení důkazů jsem již jednou s Viktorkama hrál a pěkně jsem to projel, jelikož nemám dostatek rychlých modelů, které by se včas dostaly do soupeřova deploye. Proto jsem vzal McTavishe a doufal, že s Reckless někam dojde a něco spálí. Deploynul jsem první, pána s krokodajlem dal nalevo, a zbytek skupinky více doprava, abych bránil Anansimu v držení objektivu. Trošku jsem byl zaražen jeho deployem, kdy proti McTavishovi hodlal vypustit Sonniu, Samaela a Guardiana, zatímco k cíli strategie měli pochodovat jen Witchlingové.
   První kolo bylo jen a pouze o pohybech. Já směroval Viktorky, von Schilla, Librarianku a Specialistu k lesu, skrz který postupovali Witchlingové, a McTavishe držel všmožně schovaného, aby mi ho Samael neodprásknul. Taktéž druhé kolo jsme jen posunovali modely, žádný z nich buď nikoho neviděl či neměl v dostřelu. Zlom nastal ve třtím kole, kdy konečně Witchlingové došli na kraj lesa poblíž mě. Von Schill přiskočil ke kraji lesa a Specialista do něj pustil dávku plamenem. Cheatoval jsem tak, aby von Schill dostal za max a dvě blasty putovaly přes bejsky dvou Witchlingů. Druhý útok už tak úspěšný nebyl, a tak oni dva popálení a vyjevení Witchlingové zůstali stát každý s jedním woundem. To vylákalo Sonniu, která se jim vydala v ústrety s úmyslem je zabít svým kouzlem a místo nich udělat nové, nezraněné. Naštěstí ji les bránil v dohledu a tak se gun Viki podařilo rozstřelit jednoho a ten svým výbuchem vzal do věčných lovišť i svého kolegu. Nicméně Sonnia dosáhla jedné mety pro manifestování Avatara a tak se v něj hned proměnila.
   Ve čtvrtém kole vylezl na dohled Viktorek Samael a tak jsem spustil alfastrike, který měl za následek smrt zmiňovaného guldovního pistolníka a já tak taktéž splnil metu pro manifestaci. Sice jsem stál v melee s Guardianem, kterému se v prvním kole nepovedlo seslat ochranu na Samaela. Měl jsem sice plán jak se z toho dostat, ale bohužel Anansi a spolu s ním i Sonnin avatar byly proti. Díky burning tokenu a šťastnému flipu red jokera na Dg následného kouzla se sword Viki odporoučela, jelikož jsem na preventing flip zabránil jen jednomu životu. Chjo, opět 2 SS za avatara k prdu. McTavish mezitím spálil jeden důkaza vydal se k druhému, Guardian se mu vydal v tom zabránit. Specialista se vydal do lesa posvítit si plamenometem na Handlera a pěkně ho tam oflamboval. Ten díky negativnímu flipu na attack nevracel.
   V pátém kole vyskočil von Schill zpoza stromu, kam se běžel nechat vyléčit od Librarianky po olíznutní plamenometem, a vystřelil si na Sonniu. Na poprvé nedal, ale na podruhé trefil a díky critical strike a hlavně vymodlenému red jokerovi dal avataroj prdu za 11W. Ovšem Anansi dovede preventovat o 1W více než já, Sonnia tedy zůstala stát s 1W. U soupeřova deploye se Guardian vypořádal s McTavishem a v lese dotepal Specialista Handlera. Stůl se tak pěkně pročistil a já měl docela navrch.
   V šestém kole jsem vyhrál Incku já a von Schill první ranou sejmul Sonniu. Ta přestože pálila zbylé SS jak divá, neubránila se a ani nevypreventovala dostatek woundů a potupně zemřela. Zbylýma akcema jsem se se starým pánem vydal vstříc důkazům. Do cesty se mi hodlal postavit již jen Guardian, což mi až tak nevadilo. SS na Slow to die jsem ještě měl a navíc jsem byl do 10" od obou důkazů. Ovšem sedmé kolo jsem neflipl a byl tedy konec.
   Spálil jsem však jen jeden důkaz (0 VP), deploy jsem držel, stejně tak Specialista byl v lese, což byl objekt pro Stake a Claim, za vedlejší úkoly 4 VP. Anansi u svého objektivu nebyl, mastery mi nezabil a stejně tak se nedržel svého objektu pro Stake a Claim, tedy 0 VP. Nakonec vítězství pro Viktorky 4:0.
   Hra to byla pěkná, chvilku jsem měl i nahnáto jak to všechno vlastně poplním. Na spálení všech důkazů jsem to neviděl, padnout sedmé kolo dal bych dva, padnout kolo další tak by spálit všechny povedlo. Hodně mi pomohlo, že Guardian nechránil Samaela. Převzít jeho utžené woundy od sword Viki, zůstal by Samael ve hře a ještě by mi pěkně zatopil. A neflipnout red jokera při střelbě na Sonniu fungovalo by se mi taky hůře, ta by toho napáchala spoustu. Naštěstí to dopadlo jak to dopadlo a já si alespoň trochu vylepšil skóre po předchozích dvou prohraných bitvách. Nyní již jen jedno, šesté a poslední, kolo ligy a bude dobojováno. Jsem zvědav, kdo nakonec zvítězí. neboť do posledního kola proti sobě nastupují borci, kteří prohráli každý jen jednu hru. Se mnou, hehe. Bych potřeboval aby oba prohráli 0:8, škoda že to nejde.

Žádné komentáře:

Okomentovat