pátek 15. února 2013

Kterak Viktorky rozsekali Lady J

   Do ligového zápasu proti Jokerovi jsem šel pln obav. Utkali jsme se již o týden předtím na turnaji v Práglu a tam mi to ošklivě nandal. Joker si oproti mě pěkně prozpěvoval, byl pln humoru, z mobilu se linula muzika. Tvářil se jako že to má v kapse. Rozhodl jsem se ho tedy malinko vyvést z rovnováhy.
   Na strategii jsem si flipnul Claim Jump, Joker Treasure Hunt. Deploy jsme měli čtverce a jelikož jsem vyhrál, vybral jsem si stranu a roh kde již byl nasáčkovanej Joker. To ho zarazilo a lehce nakrklo, že se musel stěhovat na druhou stranu. Vzhledem ke strategii jsem si vybral gang ve složení Viktorky, von Schill, Librarian, Johan a Taelor, takže mi zbývalo 5 SS do začátku. Joker se mi postavil s Lady J, robotem, Rylem, Austringerem a třema Marshallama do začátku 7 SS. Když jsem viděl tuto sestavu, malinko jsem se přestal bát. Větší počet modelů s méně životama je pro mě lepší než méně modelů s více životama. Zato Joker se mi posmíval: "Hehe, tvých šest modelů proti mým sedmi, haha" jak on to dobře umí. jako schémata jsme si oba zvolili Hold Out, já poté Stake a Claim a Joker Kill Protegeé. Von Schillovi se protočili panenky, věděl že mu bue ještě pěkně horko.
   Joker vyhrál flip na iniciativu, což bylo přesně to co jsem potřeboval. Odpohyboval se ptákohodem, já mallinko šiboval modelama kolem lesa. Vystrčil dopředu Marshalla, tak si von Schill dvakrát vystřelil a bylo po něm, přičemž se starý pán ještě přes trigger schoval do lesa. Jokerovi poprvé zatrnulo. Pak popošel Lady J dál od Guardiana, kterej na ní měl samozřejmě seslanou ochranu, a tak jsem roztočil svoje Viktorčí kombo. V dosahu charge naštěstí byla a tak si do Lady J dvakrát sekla sword Viki. Sekala velmi dobře, neboť Lady J zůstala stát jen s jedním životem. To bylo první kolo a Jokerovi podruhé zatrnulo, musel vypnout muziku z mobilu aby se mohl soustředit. Ještě bych zmínil v prvním kole menší debatu ohledně dosahu charge Ryla, kterej nedosáhl na Viktorku u Lady J a šli jsme do druhého kola, přičemž se Guardian dosunul bránit svého mastera.
   V druhém kole jsem naštěstí začal, a tak si sword Viki zakouzlila +2 do Dg a opět si dvakrát sekla do Lady. I když Joker pálil SS a přiflipovával karty na obranu, vždy jsem měl vyšší číslo. Paráda. Zemřel robot a šla hrát Lady. Jednu akci spotřeboval Joker na léčení, aby jí přidal 2 života, hehe. Dalšíma dvěma akcema si seknul, ale nejen že mu nevyšel trigger Onslaught, navíc zůstala Viktorka stát se dvěma životama. Řada byla na mě a tak se gun Viki prohodila se setřičkou, sekla si do Lady, ta potupně umřela a ještě se Viki schovala do lesa. Von Schill odstřelil dalšího Marshalla, kterej naběhl k pokladu a dosunul se přes trigger k dalšímu, aby si ho mohl podat v dalším kole. Ryla nabral Viktorku v lese, ale útok neprošel. Opodál stojivší Taelor a Johan mu šli kladivama vysvětlit, že tohle se opravdu nedělá. Jokerovi zatrnulo potřeti, Ryle umřel aniž by cokoliv udělal. Navíc mu do třetího kola zbyl jen ptákohod a Marshall.
   Ve třetím kole posledního Marshalla zastřelil von Schill, Viktorky a Librarianka se vydali vstříc ptákohodoj, zatímco Johan kryl objektiv pro Claim Jump a Taelor si šla na Stake a Claim.
   Ve čtvrtém kole si Joker hodil ptákem po von Schilloj, aby mu už asi popáté ubral 1W, a poté potupně umřel. Bylo dost času jít zabrat soupeřův deploy. Třetí kolo tedy pro mě končí krásným vítězstvím 8:0.
   Parádní hra, která byla od začátku do konce zcela v mojí režii. Taky mi ale jednou pěkně zatrnulo, když sword Viki vyrazila do útoku na Lady. S párovanejma zbraněma při flipu na útok black joker. No dopr. Pálím SS, a hle, red joker a na Cb v součtu 21, Joker i při chetování z ruky a spálením SS na obranu 20. Štěstí v neštěstí. V tu chvíli jsem věděl, že Fortuna je na mojí straně a přestal se obávat.

3 komentáře: