úterý 18. září 2012

Miniturnaj Malifaux 9.9.2012 v Předměřicích

velký Wéčko
   Pan Wiedzmin se rozhodl uspořádat miniturnaj pro hradecké i přespolní hráče, abychom mohli poměřit síly v přátelském klání. Nejvíce vyhovující termín pro většinu hráčů byla neděle a to ta s dvojitou magickou devítkou, tedy 9.9.2012. Přihlásilo se celkem deset hráčů, z nichž ale dva odpadli a tak se počet účastníků usadil na čísle 8. O titul se měli utkat:  Som'er Teeth Jones (Shadowulf),  Nicodem (Joker), Coletta (Zdendalini), Seamus (Wiedzmin), 2x Pandora (Mouka, LadikXP), 2x Leveticus (Anansi, Iceman). Sešli jsme se na desátou hodinu dopolední v salónku restaurace Cejnarka v Předměřicích, která již hostila miniturnaj v letadýlkách a FoW. Připraveny a terénem osázeny byly čtyři stoly a hurá do hraní. Limit 35 SS, Core strategie.

1. hra vs Mouka
deploy čtverce v rozích

já- Destroy the Evidence, schémata Hold Out a držet terén
crew- Coletta, 2x Corypheé, Mechanical Rider, Kaeris, Johan
3 SS do začátku


Mouka- Treasure Hunt, schéma Hold Out, +2 SS
crew- Pandora, 2x Waldgheist, Candy, Baby Cade, 2x Sorrow, Poltergeist
8 SS do začátku

Moukův vražedný pohled mluví za vše :-)
   Proti Pandoře jsem ještě nehrál a i když je Mouka začínající hráč šel jsem do první hry s opatrností. Rozhodl jsem se to uhrát jak nejlépe půjde. Kvůli strategii jsem zvolil dva velmi rychlé modely, a to Mechanical ridera a Corypheé, které když se složí do Duetu mají pohyb 9" a k tomu fast. Tato volba se ukázala být dobrá, neboť ve třetím kole byl zničen poslední důkaz v Moukově deployi a tím jsem měl jisté 4VP. Ten měl naopak problémy dostat se k pokladu. Jeden Waldgheist byl upálen Kaeris, druhý rozstřelen Colettou. Pandora se snažila co mohla a dávala si Wp duel kde mohla. Zde jsme trošku zahaluzili, když si Mouka špatně vyložil trigger a tak jsem po každém neúspěšném Wp duelu fall backoval, i když jsem vlastně neměl, protože se tento trigger vztahuje pouze na Cast. Přišli jsme na to ve třetím kole a hned se hrálo líp. V pátém kole padla Pandora a do šestého zbyla jen Candy, která držela poklad a byla ve svém deployi. Coletta a Kaeris, moji jediní přeživší, spěchali k ní. Dle flipu šesté kolo být nemělo, ale díky re-flipu od Coletty padlo a tak se mi podařilo Candy upálit a obsadit protivníkův deploy. Výsledek krásných 8:2.

   Ostatní stoly:
- Wiedzmin vs Iceman - 6:4
- Anansi vs Joker - 6:0
- LadikXP vs Shadowulf - 8:0

   Nyní byl turnájek přerušen výborným obídkem, který jsme zkonzumovali na zahrádce a příjemně u toho poklábosili. Salonek nebyl pln jen Mali šílenců. Na pokuk dorazil Radek z Valhally se synátorem, Poldy s rodinkou, Langly s Adlerem mastili FoW a spolu s Moukou dojel i Rybnik. Ten tedy nehrál, i když již vlastní gang Sonnii Creed. Příště se prý již pustí do turnajových klání. Oběd byl sněden a nezbývalo než se vrhnout do další hry.

NÉÉÉÉ, zase wilpavlduel...
2. hra vs LadikXP
deploy- opět čtverce

já-Destroy the Evidence, schémata Hold Out a Kill Protegeé (Candy)
crew- Coletta, Kaeris, 2x Corypheé, Angelika, Gunsmith
5 SS do začátku


Ladik- Slaughter, schémata již nevím, tuším Kill Protegeé
crew- Pandora, Baby Cade, Candy, Sorrow, 3x Stitched Together
8 SS do začátku

   V této hře to bylo od začátku špatně. O tom, že pytel je svině jsem věděl. Ale až Ládík mě ukázal jak velká svině ten pytel skutečně je. Po celou dobu jsme neslyšel nic jinýho než "Wilpavlduel, wilpavlduel, wilpavlduel". Hrůza. Corypheé vyběhli a hned v prvním kole je sejmula Pandora. Mrcha. Aspoň že zničili jeden důkaz. Druhej zničila Coletta asi ve čtvrtým kole a to bylo všechno. Ani není o čem mluvit a psát, dostal jsem wipe a jen to že jsem spálil dva dukazy mi dalo aspoň 2 VP. Popřál jsem Ládíkoj, ale dlouho ho s tímhle buildem nechci potkat.

Ostatní stoly:
Mouka vs Iceman - 1:2
Shadowulf vs Joker - 8:2
Wiedzmin vs Anansi - 8:4

3. hra vs Anansi
deploy- do třetice čtverce

já- Reconnoiter, Hold Out, Kill Protegeé (Ashes and Dust)
crew- Coletta, Kaeris, Cassandra, Mechanical rider, Fire Gamin, Gunsmith
 3 SS do začátku

Anansi- Slaughter, schéma Assassinate, +2 SS
crew- Leveticus, Ashes and Dust, Bete Noir, Rusty Alice, Steampunk Abomination
4 SS do začátku

   Nechal jsem si strategii držení čtvrtin, přestože patří k mým nejneoblíbenějším. Ze začátku jsem se držel ve svém deployi a moc nevystrkoval nos. S mechanical riderem jsem se snažil o to dostat se obchvatem k Anansimu deployi, ale Leveticus je pohyblivější než jsem myslel a tak ho sejmul bez vážnějších problémů. Až moc zadarmo. Modely umíraly na obou stranách. Mě umřela Cassandra a místo ní se objevila Bete Noir, kterou zahlušil Gunsmith. Toho naoplátku naporcoval Ashes and Dust a pak se vydal vstříc mému deployi. Na druhé straně bitevního pole Kaeris upálila Rusty Alice a pak sama podlehla Leveticovi. Uprostřed se držel jeden Fire gamin obklopený třemi Abominacemi. Postupně je nahlodal, zemřel a vzal je všechny sebou. Na stole již zbývala na mé straně jen Coletta a jedna hrdlička, na Anansiho straně Levi s manželkou a Ashes and Dust. Vše šlo na chudinku Colettu. Ta se ale nezalekla, schovala se za strom a příchozího Ashes and Dust pohřbila na celé kolo, aby nemohl škodit. Do hry se vrátil na konci šestého kola. Anansi flipnul že sedmé bude ale díky Colletině schopnosti a následnému reflipu sedmé kolo nebylo. Naštěstí.
   Po sečtení SS za zabité crew vyšlo oběma stejné číslo 37, Anansi tedy Slaughter nesplnil, stejně jako já nedržel čtvtinky. Colletu mi nezabil, já Ashes and Dust také ne, ale aspoň jsem udžel deploy. Nakonec tedy výhra 2:0 pro mě. Uff.

Ostatní stoly:
Wiedzmin vs LadikXP - 2:8
Mouka vs Joker - 8:6
Shadowulf vs Iceman - 4:8

   Jednoduchým sečtením bodů došel pan organizátor Wiedzmin k vítězi tohoto miniturnaje, jímž se stal LADIKXP. Tímto mu ještě jednou gratuluji.  Ale počkej ty pacholku. Od tý doby nedělám nic jinýho než že přemejšlím jak tu tvoji Pandoru vykuchám. A já na to přijdu.
vítězný Sacharid

   Konečné pořadí:
   1. místo - Ladikxp (12,24,20)
   2. místo - Wiedzmin (9, 16, 2)
   3. místo - Zdendalini (9,12,2)
   4. místo - Iceman (6,17,5)
   5. místo - Mouka (6,11,-7)
   6. místo - Anansi (6,10,0)
   7. místo - Shadowulf (3,12,-6)
   8. místo - Joker (3,8,-14)

   Úplným závěrem bych jen krátce zhodnotil turnaj jako takový. Jsem rád, že se do toho pan W pustil. Zahrál jsem si, příjemně popovídal. Napříště bude určitě dobré udělat časové limity na hry, druhá se na dvou stolech protáhla a třetí moje s Anansim taktéž. Jinak není co vytknout. Prostředí je dobré, jídlo a pití za rohem je velmi komfortní. Wiedzmin to měl pěkně připravené. Příjemně překvapil Mouka, toto byl jeho první turnaj a vlastně i seznámení se hrou a gangem, přesto se mu povedlo uhrát celkem pěkný výsledek. Zato šampión hradecké ligy, sám velký Joker, nevyhrál jedinou hru, soupeřům nadělil nejvíce bodů. Jestli ono to není tím že jsme ho konečně naučili správně hrát jeho gang a bez svačení je v hajzlu. :-) Jen tak dál. Už teď se těším na další turnájek.
Rybník hraje svoji první hru v Mali



Odkazy na galerie:
moje , Langlyho a Radka z Valhally

úterý 11. září 2012

První hra s Freikorps

   V mohutném výprodeji z Mysticshopu jsem neodola a pořídil si gang nájemného žoldáka VonSchilla. O fluffu této vojenské jednotky z frakce Outcast se rozepíši jindy, dnes bych si chtěl pohladit ego se prvním testem tohoto pro mě nového gangu.


35 SS

Já: Von Schill
Gang: Librarian, 2x Trapper, 2x Specialist, 2x Freikorpsman
do začátku 2 SS
Strategie: Slaughter
Schémata: Hold Out, Kill Protégée (Joss)
INVALID ROSTER, Specialist je RARE 1 !!!


Protivník: Joker, master Ramos
Gang: 1x Arachnid swarm, 3x arachnid, Joss, Mechanical Toolkit
do začátku 7 SS
Strategie: Claim Jump
Schémata: Bodyguard, Stake a Claim (budova u středu, u ní Strategie)

   Deploy standart, já začínal.Rozmístil jsem svoje figurky na hranici deploye, abych měl měl dobrý start a Trappery jsem nechal na umístění jako poslední díky jejich From te Shadows. Joker si to postavil obdobně na druhé straně. Flip o Iniciativu jsem vyhrál já a tak jsem začínal.

1. kolo
Trapperama jsem nehýbal, abych nepřišel o výhodu From the Shadows. Ostatní modely malinko popošli blíž k soupeřovi, ale ne moc. Prostě vyčkávací taktika. Joker udělal víceméně to samé, swarmou se moc nehýbal, bál se Trapperů, abe nedostal pět ran do kožichu. Ramos si vyhrabal scrap counter a vyvolal pavouka. Super, už tam lezl čtvrtej, nepočítaje swarmu.

2. kolo
VonSchill díky Flight obsadil první patro budovy, které semá Joker dotýkat a u které je marker Claim Jump.  Joker popojde vším blíž a umře mu jeden pavouk. Ze zbylých tří složí swarmu, která dostane čočku od plamenometčíků. Librarian to jistí z přízemí budovy a dává všem v dosahu 2 do Df. Joss se schávává a swarma napravo taky. Trappeři si ještě nevystřelili. Joker vyvolal Elektrical creation, ale jen proto aby byl nemile překvapen, že všichni Freikorpsáci ignorují pulzy. Hehe.

3. kolo
Umře swarma uprostřed. Jeden pavouk doběhne k plamenometčíkům a blokuje je ve střelbě. Joss vyhlásí charge na jednoho z plamenometčíků, ale díky střednímu zranění by tam zůstal stát s jedním životem. Dobírám si Jokera a ten se nechává strhnout a cheatuje zranění na max, čímž sice model zabije, ten ale díky výbuchu sebou vezme i pavouka, což Joker nečekal. Nemluvě u třech životech co sebral Jossoj.  Trappeři se malinko stáhnuli a střílí na swarmu, kterou lehce poškodí. Von Schill hbitě přiskočil a nejen že si vystřelil na Josse, ale i spálí všechny corps a scrap countery v dosahu. V mezi čase mu Librarianka zajistí healing flip, aby se vyléčil ze zásahu od Ramose a jeho elektrického ohně. Hehe.

4. kolo
Na palbu Trapperů umře swarma. Umře i Joss na soustředěný útok Librarianky a jednoho z Freikorpsmanů. Ramos se snaží kontrovat kouzlením elektrického ohně, ale celkem marně. Dosunu Freikorpsáka do dosahu melee a má po střílení. Jokerovi na stole již zbývá jen Ramos a jeden pavouk, kterýho vyvolal.

5. kolo
Pavouk dostane čočku od Von Schilla. Ramos se odpoutá od Freikorpsáka a je odměněn zásahen Trappera a červeným jokerem na zranění. Se zbylýma třema životama Ramos umírá a Joker ztrácí poslední model. Raduji se z výhry 8:0.

   Hra to byla svižná a dobře odsejpala. Bylo zábavné sledovat Jokera, který hrál proti gangu jenž absolutně neznal. Navíc jeho schopnost nezapamatovat, případně neschopnost zapamatovat, si pár základních věcí ústila v situace alá Red Dwarf: "trapper má armor co ignoruje pulzy, Jokere, Von Schill ho má taky, Jokere, všichni ho mají, všichni mají armor co ignoruje pulzy JOKERE" :-)
   Na podobně založené Mastery a buildy bude Von Schill a jeho banda Freikorpsáků dobrý soupeř. Uvidím jak si poradí s Pandorou, Kirai a podobnýma čubkama.