úterý 11. září 2012

První hra s Freikorps

   V mohutném výprodeji z Mysticshopu jsem neodola a pořídil si gang nájemného žoldáka VonSchilla. O fluffu této vojenské jednotky z frakce Outcast se rozepíši jindy, dnes bych si chtěl pohladit ego se prvním testem tohoto pro mě nového gangu.


35 SS

Já: Von Schill
Gang: Librarian, 2x Trapper, 2x Specialist, 2x Freikorpsman
do začátku 2 SS
Strategie: Slaughter
Schémata: Hold Out, Kill Protégée (Joss)
INVALID ROSTER, Specialist je RARE 1 !!!


Protivník: Joker, master Ramos
Gang: 1x Arachnid swarm, 3x arachnid, Joss, Mechanical Toolkit
do začátku 7 SS
Strategie: Claim Jump
Schémata: Bodyguard, Stake a Claim (budova u středu, u ní Strategie)

   Deploy standart, já začínal.Rozmístil jsem svoje figurky na hranici deploye, abych měl měl dobrý start a Trappery jsem nechal na umístění jako poslední díky jejich From te Shadows. Joker si to postavil obdobně na druhé straně. Flip o Iniciativu jsem vyhrál já a tak jsem začínal.

1. kolo
Trapperama jsem nehýbal, abych nepřišel o výhodu From the Shadows. Ostatní modely malinko popošli blíž k soupeřovi, ale ne moc. Prostě vyčkávací taktika. Joker udělal víceméně to samé, swarmou se moc nehýbal, bál se Trapperů, abe nedostal pět ran do kožichu. Ramos si vyhrabal scrap counter a vyvolal pavouka. Super, už tam lezl čtvrtej, nepočítaje swarmu.

2. kolo
VonSchill díky Flight obsadil první patro budovy, které semá Joker dotýkat a u které je marker Claim Jump.  Joker popojde vším blíž a umře mu jeden pavouk. Ze zbylých tří složí swarmu, která dostane čočku od plamenometčíků. Librarian to jistí z přízemí budovy a dává všem v dosahu 2 do Df. Joss se schávává a swarma napravo taky. Trappeři si ještě nevystřelili. Joker vyvolal Elektrical creation, ale jen proto aby byl nemile překvapen, že všichni Freikorpsáci ignorují pulzy. Hehe.

3. kolo
Umře swarma uprostřed. Jeden pavouk doběhne k plamenometčíkům a blokuje je ve střelbě. Joss vyhlásí charge na jednoho z plamenometčíků, ale díky střednímu zranění by tam zůstal stát s jedním životem. Dobírám si Jokera a ten se nechává strhnout a cheatuje zranění na max, čímž sice model zabije, ten ale díky výbuchu sebou vezme i pavouka, což Joker nečekal. Nemluvě u třech životech co sebral Jossoj.  Trappeři se malinko stáhnuli a střílí na swarmu, kterou lehce poškodí. Von Schill hbitě přiskočil a nejen že si vystřelil na Josse, ale i spálí všechny corps a scrap countery v dosahu. V mezi čase mu Librarianka zajistí healing flip, aby se vyléčil ze zásahu od Ramose a jeho elektrického ohně. Hehe.

4. kolo
Na palbu Trapperů umře swarma. Umře i Joss na soustředěný útok Librarianky a jednoho z Freikorpsmanů. Ramos se snaží kontrovat kouzlením elektrického ohně, ale celkem marně. Dosunu Freikorpsáka do dosahu melee a má po střílení. Jokerovi na stole již zbývá jen Ramos a jeden pavouk, kterýho vyvolal.

5. kolo
Pavouk dostane čočku od Von Schilla. Ramos se odpoutá od Freikorpsáka a je odměněn zásahen Trappera a červeným jokerem na zranění. Se zbylýma třema životama Ramos umírá a Joker ztrácí poslední model. Raduji se z výhry 8:0.

   Hra to byla svižná a dobře odsejpala. Bylo zábavné sledovat Jokera, který hrál proti gangu jenž absolutně neznal. Navíc jeho schopnost nezapamatovat, případně neschopnost zapamatovat, si pár základních věcí ústila v situace alá Red Dwarf: "trapper má armor co ignoruje pulzy, Jokere, Von Schill ho má taky, Jokere, všichni ho mají, všichni mají armor co ignoruje pulzy JOKERE" :-)
   Na podobně založené Mastery a buildy bude Von Schill a jeho banda Freikorpsáků dobrý soupeř. Uvidím jak si poradí s Pandorou, Kirai a podobnýma čubkama.

Žádné komentáře:

Okomentovat