úterý 2. října 2012

Seznamte se s ... stručné Kdo je Kdo v Malifaux


   Gilda je hlavní  úřední orgán v Malifaux, kontrolují dodržování zákonů a též produkci Kamenů duší v dolech. Mastři a Henchmani Gildy jsou velmi výkonní v této činnosti a nehledí na to Kdo nebo Co jim stojí v cestě.

Masters

Lady Justice. Lady Justice je pověřena zničit hrozbu frakce Ressurectionist v Malifaux. Byla magicky změněna, po jejímž zásahu ztratila svůj zrak, což ji učinilo silnější a bystřejší.
Perdita Ortega. Největší lovkyně bestiíí Neverbornu a nejlepší a nejrychlejší střelec ve městě. Vede svou rodinu lesy a divočinou v honu za svým nepřítelem.

Sonnia Creed. Ohnivé čarodějce Sonnie bylo prapůvodně nařízeno najít a zlikvidovat rebely od Arcanistů, v současné době však hlavně pracuje na odkrývání starých tajemství Malifaux a jeho zkázy.

C. Hoffman. Hoffman byl určen jako nástupce Sonnii v záležitosti Arcanistů, nicméně díky svému závazku k Ramosovi se tak nestalo. Nyní vede novou divizi pro dohled nad protiprávním křížením člověka a stroje.

Henchman:

Lucius. Guvernérův osobní sekretář, který přímo kontroluje ohromné jmění Gildy a stará se o to aby vše běželo přesně dle guvernérovi vůle.


The Miners and Steamfitter Union (M&SU) je nejsilnější společnost v celém Malifaux, a stejně jako na Druhé straně, i tady funguje jako zástěrka organizovaného zločinu. Její ruka zločinu je známa jako Arcanist, což je sbírka vysoce magicky nadaných osobností spojených v jednotném odporu proti Gildě.

Masters.

Victor Ramos. Ramos je významným inženýrem,  vede M&SU a též Arcanisty. Kontroluje černé trhy s Kameny duší, jež proudí z Malifaux.


Marcus.Než přišel do Malifaux býval Marcus univerzitním profesorem, ovšem průchod Trhlinou ho změnil. Uchvátily ho lesy a džungle kolem Malifaux, stejně jako divoká zvířata, která ho berou jako jednoho z nich. 

Rasputina.Původně trestanec Gildou vykázaný do Malifaux. Rasputina byla zvolena jako prostředník Tyrantovou entitou známou jako December. Toto posvěcení i prokletí zároveň ji učinilo silnější, začala však pomalu propadat šílenství a nemilosrdně zmasakrovala všechny kněží December v jejich chrámu.

Colette Du Bois. Coletta byla talentovanou varietní kouzelnicí ve Starém světě, do Malifaux se vydala se svým ansámblem založit zábavní podnik Hvězda, kde si těžce pracující dělníci Gildy mohou odpočnout a nemyslet na každodenní dřinu. Jejich klienti však netuší, že Hvězda funguje hlavně coby ústřední bod pro pašování Kamenů duší.

Henchmen:

Kaeris. Kaeris je Ramosovou osobní učednicí. Její dovednost v tajemném umění mechaniky je srovnatelná pouze s její ohnivou povahou. Vybavena mechanickými křídly vznáší se nad svými protivníky a spaluje je svým magickým ohněm.


Ressurectionisti jsou volně združení jedinci praktikující zakázanou magii Necomancie. Divoké a smrtící pozadí Malifaux jim poskytuje nevyčerpatelný zdroj syrového materiálu k jejich pokusům.

Nicodem. Nicodem je respektovaným funebrákem a největším nekromantem v Malifaux. S věrným mazlíčkem supem na rameni kráčí podzemím města a v patách se mu táhnou zástupy oživlých mrtvol.

Dr. Douglas McMorning. Dr. McMourning  pracuje jako majitel pohřebního ústavu, pitvá a balzamuje těla na přání Gildy. Má až maniakální zálibu v kombinování různých těl a jejich následným oživováním.

Seamus. Seamus je šílený a to mu dává ohromnou sílu. Miluje krásné ženy, které masakruje a poté opět oživí. Je to nevyzpytatelný živel, který se pohybuje městem a páchá svá zvěrstva.

Kirai Ankoku. Kirai byla prostitutka pocházející ze země Tří Království, jež se zamilovala do guvernérova syna. Při nepovedeném pokusu ji zabít zemřel guvernérův syn a její srdce bylo zlomeno. Obklopena přízraky ze své země žije nyní jen pro pomstu

Henchmen:

Molly Squidpidge. Molly byla novinářka pracující v Daily Records, ale jen do té doby než byla zavražděna a poté znovuoživena Seamusem. Není ale jako jeho ostatní oživené dívky, je bystrá a inteligentní a má vlastní cíle jichž chce dosáhnout.


Neverborn jsou původní obyvatelé Malifaux. Příšery z mýtů a legend bojující proti lidské invazi. Malifaux je jejich a Oni ho chtějí zpět.

Lilith. Lilith je matka monster, která vede své Nephilim do boje proti lidským vetřelcům.

Pandora. Ano, ta Pandora, která otevřela skříňku se strastmi a bědami. Dovede nahlédnout do duší a uvolnit ty nejskrytější strachy a vnitřní démony.

Zoraida. Do Malifaux přišla v době prvního osídlení. Nyní je stará, zná Malifaux stejně dobře jako kteroukoliv žijící bytost, sleduje cesty osudu a ví jak tahat za jejich nitky.

The Dreamer and Lord Chompy Bits. The Dreamer je malý hoch žijící ve Starém světe, jenž vstupuje do Malifaux skrze své sny. Kráčí ruku v ruce s noční můrou již pokřtil jako Lord Chompy Bits a hraje se svými "přáteli" smrtící hru v jejich snech.

Henchmen:

Collodi. Collodi byla loutka stvořená pro pobavení dětí v prvním osídlení. Po dlouhých letech, když se děti opět vrátili, spěchal za nimi, ale oni se ho báli, křičeli na něj a házeli po něm různé věci. Od té doby cestuje z místa na místo a tvoří nové panenky, které se nějakým zvláštním způsobem podobají ztraceným dětem z míst, které dříve navštívil.
 

Frakce Outcast se skládá z žoldáků, kriminálníků, prospěchářů a spodiny Malifaux.

The Viktorias. Viktorky jsou dvě sestry, vynikající a nepřekonatelné šermířky, které nabízejí své služby té nejvyšší nabídce.
Leveticus. Nevyzpytatelný element v Malifaux. Tento starý muž pracuje na spojení živé a mechanické tkáně. Má zlozvyk pravidelně umírat a potloukat se s mladými ženami.

Som´er Teeth Jones. Gremlini patří k původním obyvatelům Malifaux, malé zelené potvůrky které okamžitě převzali všechny zlozvyky lidí. Milují načerno pálenou whiskey, prasátka a banjo. Největší z nich je Som´er a proto je jejich vůdcem.

Hamelin the Plagued. Hamelin byl pouhý krysař, poté však zemřel a stal se fyzickou formou Tyrantovi entity známé jako Plague. Nyní se snaží o rozšíření této nákazy ve městě a okolí.





Henchmen:

Von Schill.
Jako správný žoldák je Von Schill v Malifaux jen kvůli penězům. Nejdříve pracoval pro Gildu, ale po drobném nedorozumění se rozhodl osamostatnit a nabídnout své služby všem kdo za ně náležitě zaplatí. Z řad Gildy ho následovali věrní spolubojovníci, kteří tvoří jeho velmi obávaný Freikorps.


Ophelia LaCroix
Ophelia byla normální gremliní dáma, ale jen do doby než byla konfrontována s Perditou a její rodinkou. Vyzbrojila svoji vlastní rodinku gremlinů a postavila se do jejího čela. Nyní je vážnou konkurencí Perditě i všem pistolníkům ve městě.

Žádné komentáře:

Okomentovat