středa 9. ledna 2013

2012 versus 2013

   I na mě začátkem roku padla nostalgie a tak mi to nedá, abych si neshrnul předešlý rok a nevytyčil cíle pro rok nový, právě začínající.

2012

   Co se týče wargamingu byl rok 2012 nejpřelomovější od léta páně 2009. Tehdá jsem s wargamingem začal, zakoupil první modely do WH40k a rozjel to naplno v 5th edici této hry. Leč nic nemá dlouhého trvání a tak se v půlce roku 2012 objevila edice šestá, která přinesla nové taktiky a reálie. A do toho se mi zatím nechce. Jsem líný učit se pravidla která jsou jen v Anj, jsem líný odehrát X desítek her abych přišel na to co se hrát vyplatí a co naopak ne, a už vůbec se mi nechce utrácet další a další peníze za neustále dražší modely GW. Protože jen bych to udělal a vše nabarvil, současná army mi trvala 3 roky, přijde nová edice která opět všechno změní a půjde to nanovo. Grrr.
   Odvrátil jsem tedy svou pozornost od čtyřicítky a jal se naplno věnovat Malifaux. Spolu s tím jsem se rozhodl věnovat se více tomuto blogu. V první polovině roku jsem na blog přispěl celými 10., slovy deseti, příspěvky, které se většinou týkaly WH40k. Od mého přesměrování na Mali jsem v druhé půlce roku publikoval 57 příspěvků zaměřených na Malifaux a svět Steampunku. Něco z mé dílny barvení a modelářství, něco ukradeno z netu pro inspiraci, sem tam nějaká kráska ve steampunkovém kostýmu. Průměrně se na stránky koukne 5 lidí za den, a když na hofy postnu odkaz na nový příspěvek, je to i 100 zobrazení stránek v jednom dni. Nikdo netuší, jak moc mě to těší. Hlavně těch 5 lidí, kteří prostě zadají adresu blogu a jdou si něco prohlídnout. Je to opravdu dobrý pocit. Navíc si myslím že je to v současnosti jediný blog věnující se Malifaux v ČR, tak bych rád aby nezapadl.
   Z další událostí, které se staly v roce 2012, bych zmínil konec prodeje Malifaux na Mysticu i v Mephitu. Chvilkové vakuum zakrátko zaplnily www.infinityhry.cz, které ale bojují s dodavatelem v Maďarsku ohledně včasného plnění dodávek k nám do Čech. Nicméně žádný obchod, který by držel modely skladem v ČR již není.
   Když jsme u výprodeje, taktéž se mi podařilo rozprodat většinu nasyslených věcí do WH40k. Z utržených peněz jsem se ale radoval jen chvilku, už jsem je utratil, pro změnu za Malifaux. Já snad nikdy nebudu bohatej.
   Plzeňským klubem Fénix byla rozjeta série turnajů Masters of Malifaux 2012/2013, které se konají přibližně po měsíci v hlavním městě. Zatím se mi dařilo se všech účastnit a snad tomu tak bude i nadále.
   Před koncem roku jsem jendou potrhlou hláškou na hofále odstartoval zájem o hraní Warzone. Hmm, občas bych si měl dát pozor na pusu. :-D
   V Hradecké lize a komunitě kolem Malilfaux došlo k jistému odlivu hráčů, který se částečně podařilo kompenzovat novými lidmi. S wargamingem sekla DarkLucy, Smejky a Markan upřednostňují WH40k, o Kingdavovi snad žádné zprávy nejsou. Oproti tomu se přidal LádíkXP, Iceman, Bahara. Chvilku to vypadalo nadějně i se Shadowulfem, ten ale nyní kope hlavně za pardubickou obec Warmešínskou. Naštěstí z ligy nám neutekl a tak si snad ještě pár her zahraju s tímhle fajn chlapíkem.
   K Malifaux se mi podařilo přivést dva jabloňáky, Rybníka a Mouku. Též jsem radil při výběru modelů Ujosvecovi, Sakabimu z Náchoda a Kabainnovi z Lanškrouna. Chce to co nejvíc lidí, ať je pořádná komunita o kterou se člověk může opřít.
Synátor s hrdým otcem ve víru Napoleonských válek
   Na začátku léta spatřila světlo světa  hra Napoleon mého kamaráda a přítele Vojtěcha Mareše aka Rybníka. K této hře mám jistý citový vztah daný tím že se mnou některá pravidla konzultoval, některá jsem mu navrhl já. Ke konci roku proběhl miniturnaj kam jsem měl možnost zavítat a po něm jsem si řekl, že JDU DO NAPOLEONA.
   Ne vše se ale povedlo jak jsem si představoval. Chtěl jsem si doma udělat nějaké terény a stoly na případné hraní u mě. Nepovedlo se ani jedno. Taktéž jsem si sliboval že nebudu nakupovat modely jako prdlej. Nicméně s koncem Mysticu a jeho obřím výprodejem mám doma plnou krabici modelů. A to nemluvím o novinkách, které neustále vycházejí. Chjo, proč mi to dělají?!? :-D

2013

   Abych jen neplkal jak stará bába co bylo, pohlédnu kupředu. Neb je potřeba určit si cíle a za nimi jít.
Tedy heslovitě předsevzetí:
- nakupovat co nejmíň modelů (hehe)
- vést blog tak aby byl zajímavý pro co nejvíc lidí
- postavit gangy do Malifaux co jsem nakoupil
- zamakat na terénech a stolech
- uspořádat sejšn ve Wolfenburgu pro zvané a vyvolené
- dále organizovat nákupy z Waylandu
- shánět nové hráče a podporovat je
- zahrát si minimálně 2x v měsíci, nepočítaje turnaje
- nezačít s další hrou
- pořídit si pár oddechovek, viz příslušná sekce na blogu
- recenze na akce psát dřív než po měsíci
- postavit britsko-pruskou armádu na 300-400 pts do Napoleona a pomoci Rybníkoj s pravidly
- dojet na každý turnaj v Mali a Napoleonovi co se bude pořádat
- ... už snad stačí, ne :-D

No, není toho málo co bych rád v roce 2013 stihl. Držím si palce. Howgh.


3 komentáře:

  1. Jen k těm návštěvníkům, na web přímo nechodím, ale Google Reader o všem, co se tu šustne ví :)

    OdpovědětVymazat
  2. jsi zlý, mlékaři dane. neber mi ideály :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mlékař Dan je klasika a vždycky se nějaký najde :-)

    Musím říct, že tenhle článek je super. Držím Ti palce - či pěsti, ať se Ti to vše povede.

    Mali figurky mi zevlují ve skříni a občas na ně smutně pohlédnu, protože za těch několik málo her jsem našel v mali zalíbení. Na druhou stranu jsem daleko víc vitížen hrou Napoleon.

    Souhlasím s Tebou, že je fajn, když se komunita té které hry rozrůstá a i já mám dílčí úspěch s Napoleonem, kdy přidalo několik lidí - dokonce přespolní.

    Takže... ať se nám všem v 2013 daří!

    OdpovědětVymazat